TSK'dan ihraç edilen astsubayın babasına ait mezarda 65 adet el bombası bulundu

09 Temmuz 2011 Cumartesi 17:39
TSK'dan ihraç edilen astsubayın babasına ait mezarda 65 adet el bombası bulundu






SAMSUN (CİHAN)- Samsun'un Atakum İl Jandarma Komutanlığı'na telefonla gelen bir ihbarı değerlendiren jandarma timleri, bir mezarda yaptığı kazıda 65 adet el bombası buldu. Bombalarına el koyan jandarma timleri, yaptıkları araştırmada mezarın Tuncer A. isimli bir kişiye ait olduğunu, oğlu Korhan A.'nın ise daha önce rüşvet ve silah kaçakçılığı suçlarından dolayı Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edildiğini tespit etti.

Bunun üzere jandarma timleri, Korhan A.'yı gözaltına aldı. Öğle saatlerinde Atakum İl Jandarma Komutanlığı'na gelen bir telefonda Korhan A. isimli eski bir astsubayın, babasının mezarına çanta içinde bir şey gömdüğü ihbarını alan jandarma timleri, hemen harekete geçerek Çakırlar Yörükler mahallesi mezarlığına baskın düzenledi. İhbarda belirtilen Tuncer A. isimli kişinin mezarını açan Mehmetçik, ihbarda söylendiği gibi çantaya konulmuş taarruz ve savunmada kullanılan 65 adet el bombası ele geçirdi.

Bombaları inceledikten sonra el koyan jandarma timleri, 40 yaşındaki Korhan A.'ya ulaşarak gözaltına aldı. Bombalarla birlikte Atakum İl Jandarma Komutanlığı'na getirilen Korhan A.'nın astsubaylık yaptığı yıllarda rüşvet ile silah kaçakçılığı suçlarına bulaştığı, bu nedenle de TSK'dan atıldığı öğrenildi. Sorgusu devam eden evli ve 2 çocuk babası Korhan A.'nın suçlamayı kabul etmediği ve bombaların kendisine ait olmadığını iddia ettiği bildirildi. Korhan A., ifadesinde, Bombalarla alakam yok. Babamın mezarına kim gömmüş bunu da bilmiyorum. Suçsuzum. dediği belirtildi. Genişletilen soruşturma devam ediyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.