TÜGVA'ya bir teşekkür bir sitem!

Türkiye Gençlik Vakfı TÜGVA, dünyanın pek çok ülkesinden binbir umutla ülkemize gelen gençlerin eğitimlerine büyük katkı sağlayan önemli bir sivil toplum kuruluşu.

19 Mayıs 2015 Salı 16:59
TÜGVA'ya bir teşekkür bir sitem!






TÜGVA'ya bir teşekkür bir sitem!
 
Türkiye Gençlik Vakfı TÜGVA, dünyanın pek çok ülkesinden binbir umutla ülkemize gelen gençlerin eğitimlerine büyük katkı sağlayan önemli bir sivil toplum kuruluşu. Vakıf adını geçtiğimiz 16 Mayıs'ta düzenlediği önemli bir organizasyonla gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması Türkiye adına gurur verici bir tabloyu sergiledi. 103 ülkeden Türkiye'ye gelen gençlerin duyguları ülkemiz adına gurur vericiydi. Ancak bu büyük etkinlik kamuoyuna yeterince duyurulmadı, duyurulamadı.


Hükümete yakınlığı ile bilinen birkaç gazete bu önemli etkinliği sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeme dair konuşmasıyla geçiştirdi. Türk dış politikasında Türkiye'nin belki de yakın gelecekte en çok diyalog kuracağı gençleri yakından tanıma fırsatını kaçırdık. Onların gönlünde yatan Türkiye sevgisini, gözlerindeki İstanbul ışığını kamuoyu maalesef göremedi.

Eğitimini Türkiye'de tamamlayan Türkistanlı bir öğrencinin gözünden, bu duygu şölenini kaçıranlar için TÜGVA'nın dev buluşması bakın bize neler anlatıyor:
 
 
Teşekkürler TÜGVA:
 
Geçtiğimiz günlerde televizyonda bir habere rastladım. Dünya’nın Rengi Türkiye’nin Misafiri organizasyonunun çıkışında Türkiye’de okuyan öğrencilerle etkinlik hakkında kısa röportajlar yapılmış. Öğrencilerden biri, “Bir buçuk senedir Türkiye’de okuyorum. Burada olmaktan çok mutluyum. Mezun olduğumda ülkeme döneceğim ve gelecekte ülkem ile Türkiye arasında köprüler kurmak için çalışacağım.” diyordu.
Organizasyonun büyüklüğünden etkilenmiş bir diğer öğrenci de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretinden ve ona gösterilen sevgiden bahsediyordu…
Budur. Türkiye’ye okumak için gelen binlerce misafir öğrenciyi farkedip bu organizasyonu onlarla yaptıklarından dolayı TÜGVA’ya gönülden teşekkür ediyorum.

Yıllardır Türkiye’yi sallayan Türkçe olimpiyatları için yurtdışından ortaokul-lise çağında öğrenciler getiriliyor, Türkiye’yi birkaç gün görüp geri götürülüyordu. Bu görkemli etkinlikleri izlerken bir yabancı öğrenci olarak uzun süredir Türkiye’de yaşayan, eğitim gören, ülkei tanımaya çalışan bizler neden orada değiliz diye hep sormuşumdur kendime.

Birçok kişi bilmez ama yabancı öğrencilerin, bilhassa Türk cumhuriyetlerinden gelen öğrencilerin Türkiye’de okuması için Türkiye Cumhuriyeti ciddi kaynaklar ayırıyor. Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu sitesinde yer alan bilgilere göre 2010 yılında Türkiye 17 bin misafir öğrenciye ev sahipliği yaparken bu sayı 2015 yılında 160 ayrı ülkeden 80 bine ulaşmıştır. Önümüzdeki 5–6 yılın sonunda ülkemizdeki misafir öğrenci sayısının 200 bini aşması beklenmektedir.

Eğitim, kültür, diplomasi ve turizm açısından Türkiye için önem arz eden misafir öğrenciler yurtdışında Türkiye’nin savunucusu olur. Ülkesine döndüğünde Türkiye ile iş yapmaya çalışır, iyi ilişkiler kurulması için çaba sarf eder. Türkiye’de kalanlar da ülkeye katma değer sağlar, dış ticareti geliştirir.
Fakat bu öğrenciler hep gölgede kamıştı… Kendi dernekleri çerçevesinde bir şeyler yapmaya, sosyalleşmeye çalışmışlar.
 
Bu yüzden yabancı öğrenci kavramını MİSAFİR öğrenci ile değiştirip bu gençleri bir araya getiren TÜGVA’ya teşekkür etmek istiyorum.
 
Uluslararası Öğrenci Buluşması nedir?
TÜGVA’nın web sitesinde yer alan tanımla, “Uluslararası Öğrenci Buluşması; ülkemize eğitim almak için gelen misafir öğrencilerin organizasyon kabiliyeti kazanmaları, uluslararası öğrenciler ve eğitimle ilgili kamuoyunda gündem oluşması ve bu alanın tanıtımı amacıyla yapılmaktadır.”
 
Yeni bir şey yapmadılar aslında; geleneksel eşyalar, yerel kıyafetler sergilendi, ülke mutfaklarından yiyecek ve içecekler tanıtılmış, “Misafir Öğrenci Gözüyle İstanbul” konulu fotoğraf sergisi düzenlenmiş. Fakat bu buluşmanın çok önemli bir rolü vardı; buradaki misafir gençlere önemli olduklarını, önemsendiklerini hissettirdi… Bir genç için bunların ne denli önemli olduğunu anlatmama gerek yok sanırım.
 
Teşekkürler TÜGVA,
Teşekkürler Türkiye…
 


Son Güncelleme: 19.05.2015 17:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muhammed 2015-05-21 11:55:34

yalnız bu programı 8 senedir udef uluslararası öğrenci dernekleri federasyonu organize ediyor.