Tüm kazanımlarını Uluslararası Üniversiteler Konseyi'ne hibe etti

06 Kasım 2012 Salı 17:57
Tüm kazanımlarını Uluslararası Üniversiteler Konseyi'ne hibe etti






ANKARA (CİHAN)- Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, tüm mal varlığını ve kazanımlarını Uluslararası Üniversiteler Konseyi'ne hibe etti. Azizoğlu'nun hibe tutarı, 955 bin TL'yi buluyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Azizoğlu, İslam ülkelerinde Türkiye öncülüğünde üniversiteler kurulması, İslam'ın tüm insanlığa ışık, rehber ve umut olan nurunu bilimle ve ilimle anlatmanın asli görevleri olduğunu belirtti. Azizoğlu, İslam, insanoğlunun çağdaş, uygar, medeni dünyaya vicdan, merhamet, insani hak- hukuka dayanan sistemlerin eğer doğru anlatılır ve uygulanırsa gerçek yoludur. Bu ilahi yolu doğru anlatacak İslam âlimlerini yetiştirecek üniversiteler doğru anlamda ilimde de rehber olacaktır. Yoksa dejenere edilmiş, amacından çıkarılmış üniversitelerden umut değil, zarar geleceği aşikârdır. Türkiye bu öncülüğünü mutlaka hayata geçirmeli, İslam dünyasına rehber olmalıdır. Bu düşüncelerin ve sınırları devletler tarafından çizilmiş ülkeler yerine, sınırları değerler ve kavramlarla çizilmiş ülkelerden oluşan bir dünya amacımız. Ancak ulusal değer kavram, inanç ve kültürlerin korunma bilinci de önceliğimiz olmalıdır. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.