Tüm Türkiye yasta! Şehitlerimizi uğurluyoruz

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde düzenlenen saldırıda 10 asker şehit olurken, 8 sivil vatandaş hayatını kaybetmişti. Hain saldırının ayrıntıları ortaya çıktı..

10 Ekim 2016 Pazartesi 08:01
Tüm Türkiye yasta! Şehitlerimizi uğurluyoruz






Tüm Türkiye yasta! Şehitlerimizi uğurluyoruz

Bölücü terör örgütü PKK’nın hain saldırısı dün saat 09.45’te, Şemdinli’ye 20 kilometre uzaklıktaki Durak 2’nci Hudut Bölüğü önünde meydana geldi. Bölüğe yaklaşık 150 metre uzaklıkta ve günün 24 saati yol denetimi yapılan jandarma kontrol noktasında görevli askerler durdurdukları araçlarda kontrol yaparken, Şemdinli yönünden gelen kamyonete de görevli jandarma erleri biraz ilerde ’dur’ ihtarında bulundu.

Ancak, kamyonetin durmayarak, arama ve kimlik kontrolü devam eden araçların bulunduğu noktaya hareket edince askerler ateş açtı. Tam bu sırada çevrede beliren PKK’lı teröristler da askerlere taciz ateşi açıp dikkatleri o yöne çevirirken, ’canlı bomba’ terörist jandarma kontrol noktasındaki araçların arasına ’İntihar dalışı’ yapıp 5 ton bomba yüklü kamyoneti infilak ettirdi.

Bomba yüklü araç havaya uçarken, çevredeki birçok araç kullanılmaz hale geldi. Patlama yerinde 6 metre derinlik ve 15 metre genişliğinde çukur oluşurken, kontrol noktasına 150 metre uzaklıktaki 2’nci Hudut Taburu’nun nizamiyesi ve binaları da hasar gördü.

10 askerin şehit olduğu, 8 sivilin yaşamını yitirdiği son dönemdeki en fazla can kaybına neden olan terörist saldırıda yaralanan 11 asker ile 16 sivil vatandaş da ambulanslar ve helikopterlerle Şemdinli, Yüksekova ve Hakkari’deki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu belirtilirken, can kaybının artmasından endişe ediliyor.

Şehit askerler için Van Jandarma Filo Komutanlığında uğurlama töreni yapılıyor. Şehitlerin naaşları ambulanslarla tören alanına getirilirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da törene katılması bekleniyor.

Şemdinli’deki saldırıda yaralanan 11’i asker 27 kişinin Şemdinli, Yüksekova, Hakkari ve Van’da tedavilerini sürdüğü belirtilirken, 16 sivil arasında bir İranlı Welat Ramadan’ın da bulunduğu belirtildi. Welat Ramadan’ın Van’a sevk edildi. Yaralılardan 5’inin kimliği henüz açıklanmazken, 10 yaralı da şunlar:

Cengiz Ataman, Varis Yılmaz, Basri Uysal, Fehmi Durmaz, Portakal Vural, Muhsin Can, Yaşar Sönmez, Mehmet Salih Fırat, Veli Fırat ve Erdinç Yılmaz.
Son Güncelleme: 10.10.2016 11:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.