Tunceli'de kahpe tuzak, 3 şehit var; Havadan ve karadan operasyon

Tunceli-Elazığ karayolunda 3 askerin şehit olduğu saldırının ardından başlatılan operasyon sürüyor. Helikopterler, teröristlerin geçiş güzergahlarını bombaladı.

22 Nisan 2016 Cuma 16:48
Tunceli'de kahpe tuzak, 3 şehit var;   Havadan ve karadan operasyon






Tunceli'de kahpe tuzak, 3 şehit var;   Havadan ve karadan operasyon


Tunceli-Elazığ karayolu Göktepe köyü mevkiinde teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi ve 3 askerin şehit olmasının ardından başlatılan hava destekli operasyon sürüyor. Patlamanın ardından karayolu çift taraflı olarak ulaşıma kapatılırken, Kobra tipi helikopterler saldırıyı düzenleyen teröristlerin kaçabileceği dağlık ve ormanlık alanları bombaladı. Patlamada şehit olan askerlerin naaşları ise helikopterle Tunceli Devlet Hastanesi’ne getirildi.

Tunceli Valiliği’nden saldırı ile ilgili yapılan açıklamada, “İlimiz Tunceli-Elazığ karayolu Göktepe mevkiinde saat 10.00 sıralarında yol devriye kontrolü yapan zırhlı askeri aracın geçişi sırasında bölücü terör örgütünce daha önce yola döşenmiş patlayıcının patlatılması sonucu araçta bulunan 3 kahraman askerimiz şehit olmuştur. Yaralımız bulunmamaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz” denildi.

200 KİLO PATLAYICI KULLANILMIŞ

Tunceli'de PKK'lıların karayoluna tuzakladığı ve 2 uzman çavuş ile 1 erin şehit olduğu bombalı saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Güvenlik güçleri olay yerinde yaptıkları ilk incelemede teröristlerin saldırıda en az 4 büyük mutfak tüpü içine, plastik patlayıcı ve amonyum nitrattan oluşan 200 kilo patlayıcıyı infalak ettirdiği belirlendi. Teröristlerin tuzakladıkları patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirmek için yaklaşık 1 kilometrelik kablo bağlantısı yaptığı tespit edildi. Şiddetli patlamada karayolunda 2 metre derinliğinde, 5 metre genişliğinde çukur oluştu.
Bombalı saldırıda şehit olan askerlerin Mazgirt İlçesi'ne bağlı Akpazar Jandarma Karakolu Komutanlığı'nda görevli oldukları belirtildi.

OPERASYON GENİŞLETİLDİ

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin 2 kişi oldukları tahmin edilirken, bunları etkisiz hale getirmek için operasyonlar genişletildi. Saldırıdan sonra kaçan teröristlerin kaçış güzergahlarına Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle özel eğitimli birlikler indirilerek, bölge çembere alındı.
Tunceli Valiliği'nden yapılan konuya ilişkin açıklama şöyle:
"İlimiz Tunceli-Elazığ karayolu Göktepe Mevkii'nde saat 10. 00 sıralarında yol devriye kontrolü yapan zırhlı askeri aracın geçişi sırasında; BTÖ'ce daha önce yola döşenmiş patlayıcının patlatılması sonucu, araçta bulunan 3 kahraman askerimiz şehit olmuştur. Yaralımız bulunmamaktadır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz. Bölgede terörist unsurlara yönelik geniş çaplı operasyon başlatılmıştır."


12 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Bu arada Genelkurmay Başkanlığı, Nusaybin ve Şırnak'ta devam eden operasyonlarda bölücü terör örgütünü mensubu 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda dört bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilerek, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 281 olduğu kaydedildi. 12 el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 592 olduğu bildirildi.

Şırnak’ta devam eden operasyonda bir bölücü terör örgütü mensubu terörist teslim olurken, sekiz bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 234 olduğu kaydedildi. 19 el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 690 olduğu ifade edildi.
Hakkâri Yüksekova’da devam eden ayrıntılı arama faaliyetlerinde bir roketatar ele geçirildiği bildirildi.

Şırnak Silopi’de icra edilen operasyonda beş bölücü terör örgütü mensubu teröristin teslim olduğu, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının ise 19 olduğu belirtildi. Operasyonun 21 Nisan 2016 tarihi itibariyle tamamlandığı vurgulandı.
Muğla Fethiye’de bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin yakalandığı bildirildi.

Bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık edenlere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda ise Şanlıurfa Birecik’te iki, Mardin Kızıltepe ve Derik’te iki olmak üzere dört iş birlikçi şahsın yakalanarak gözaltına alındığı kaydedildi.

 
Son Güncelleme: 22.04.2016 17:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.