Tunceli Gazeteciler Derneği'nden basında ayrımcılığa kınama

29 Kasım 2012 Perşembe 16:10
Tunceli Gazeteciler Derneği'nden basında ayrımcılığa kınama






TUNCELİ (CİHAN)- Tunceli Gazeteciler Derneği, Ovacık ilçesinde yasa dışı MKP/HKO örgüt mensuplarının güvenlik güçleri tarafından yakalanma anlarına ilişkin görüntülerin, sadece Anadolu Ajansı'na servis edilmesini protesto etti.

Tunceli Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ilde görev yapan diğer medya kuruluşu temsilcilerinin görmezden gelinerek görüntülerin sadece Anadolu Ajansı'na servisini 'sansür' olarak nitelendirdi.

Ovacık'ta 16 Kasım 2012 tarihinde yapılan operasyon görüntülerinin, 28 Kasım 2012 tarihinde ilde temsilci bulunduran diğer medya kuruluşları görmezden gelinerek sadece Anadolu Ajansı'na servis edildiği bildirilen açıklamada, Tunceli'de yaşanan olaylarla ilgili kamuoyunu doğru, zamanında bilgilendirmek amacıyla yaşanan sıkıntıları daha önce de başta Valilik olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlara ileten derneğimizin taleplerine pratikte olumlu bir karşılık verilmediği gibi bahsi geçen olayla ilgili görüntülerin sadece adı geçen ajansa servis edilmesi kabul edilemez bir durumdur. denildi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.