Türk asıllı milletvekili "Yılı Filistin Dostu" seçildi

29 Kasım 2012 Perşembe 15:02
Türk asıllı milletvekili






STOCKHOLM (CİHAN)- İsveç Yeşiller ve Çevre Partisi Türk asıllı milletvekili Mehmet Kaplan Yılın Filistin Dostu seçildi.

İsveç'in en büyük kilisesi Immanuelkyrkan'da düzenlenen törene barış yanlısı Yahudiler de katıldı.

Ödülü takdim eden İsveç Halk Yüksek Okulları (Folkhögskolan) Müdürü Lena Sjöholm, Mehmet Kaplan'ın yıllarıdır dünya barışı için çalıştığını ve ödülü hak ettiğini belirtti.

Ödülü almaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Mehmet Kaplan, İsrail zulmünün Gazze'de devam ettiğini ve bu zulme BM'nin kayıtsız kaldığını belirtti. Son senelerde dünya kamuoyunun Gazze filosu ve Mavi Marmara olayında, İsrail'in nasıl bir devlet olduğunu gördüğünü kaydeden Kaplan, Bu kapsamda İsveç Kiliseler Birliği, barış yanlısı Yahudi vatandaşları ve İsveç Filistin Dayanışma Federasyonu her yıl geleneksel verdiği Yılın Filistin Dostu Ödülü'nü bize layık görmüşler. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Benim için en önemli ödül, BM'nin Filistin'i tanıması ve Barış Gücü askerlerini Filistin- İsrail sınırına yerleştirmesi. şeklinde konuştu.

Kilisenin baş papazı Håkan Sanduk ise Filistin davası bizim davamız, bütün insanlığın davası. Yıllardır Filistin'in özgürlüğü için mücadele ediyoruz. Umuyorum çok yakında İsrail zulmünden kurtulmuş özgür Filistin'e hep beraber gideceğiz. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.