Türk Büyükelçi, Antik Yunan tanrıçası olmuş

Türkiye'yi görev yaptıkları ülkelerde temsil etmesi gereken büyükelçi ile katibi, düzenlenen bir törende konuklarını Antik Yunan kıyafetleri giyerek karşıladı...

03 Kasım 2018 Cumartesi 13:54
Türk Büyükelçi, Antik Yunan tanrıçası olmuş







Türk Büyükelçi, Antik Yunan tanrıçası olmuş


Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Uganda Büyükelçiliği'nde düzenlenen 29 Ekim kutlama törenlerinde yaşanan skandalla çalkalanıyor. 29 Ekim resmi resepsiyonuna katılmak izin Kampala'daki elçilik binasında düzenlenen törene gelen Uganda'da görev yapan yabancı diplomatlar ile bu ülkenin önde gelen siyasetçilerini şoke eden görüntüler Ankara'yı ayağa kaldırdı.

Türkiye'yi anlatmak için antik Yunan kostümlerine sığınan büyükelçi ile katibi hakkında soruşturma açılırken, olay sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Vatandaşlar "Neyse ki, Taş Devri kıyafetleri giyilmemiş, Türkiye'yi Fred Çakmaktaş, Wilma, Betty, elbiseleri  ile temsil büyükelçi hanımın aklına gelmemiş" yorumları yapıldı.

BAKANLIK SORUŞTURMA AÇTI

Türkiye'nin Uganda Büyükelçisi Sedef Yavuzalp'in 29 Ekim Resepsiyonu'nda Antik Yunan kıyafeti giymesine ilişkin Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Derhal soruşturma başlatıldı, Büyükelçi geri çağırıldı" denildi...

Türkiye'nin Uganda Büyükelçisi'nin 29 Ekim Resepsiyonu'nda Antik Yunan kıyafeti giydiği belirlenmişti. Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Uganda Büyükelçimiz 29 Ekim Resepsiyonu görüntüleri nedeniyle Ankara'ya çağrılmıştır." denildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, "Bazı basın-yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan Uganda Büyükelçiliğimizin 29 Ekim resepsiyonundaki görüntülere dair, söz konusu fotoğraflar tarafımızca tespit edildiği anda derhal soruşturma başlatılmış, bu çerçevede Büyükelçi geri çağırılmıştır" ifadelerini kullandı. 

Afrika ülkesi Uganda'nın başkenti Kampala'daki Türkiye Büyükelçiliği, 29 Ekim'de büyük bir skandala sahne oldu. Büyükelçi Sedef Yavuzalp, cumhuriyet Bayramı onuruna resepsiyon düzenledi, davete bakanlar ve bürokratlar katıldı. Ugandalı davetliler, büyükelçi Yavuzalp'in Yunan tanrıçası Helen, katibinin Yunan Tanrısı Zeus kıyafeti karşısında şoke oldu.


 

Son Güncelleme: 03.11.2018 13:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.