Türk Dünyası terör saldırılarını Bursa'da kınadı

Dünya Karapapak Türkleri Birliği Genel Başkanı Seyfullah Türksoy, 'Türkiye asla yalnız değildir, teröre karşı, saldırılara karşı Türkiye'nin yanındayız' dedi.

20 Mart 2016 Pazar 01:50
Türk Dünyası terör saldırılarını Bursa'da kınadı






Türk Dünyası terör saldırılarını Bursa'da kınadı

Dünya Karapapak Türkleri Birliği Genel Başkanı Seyfullah Türksoy, “Bugün Bursa’da da Özbekistan’dan Kazakistan’a Türkmenistan’dan Kırgızistan’a balkanlardan Kafkaslara kadar Türk dünyasının muhtelif yerlerinden gelen kardeşlerimiz burada bir birlik mesajı veriyor. Biz Türkiye’nin yanındayız masajı veriyor. Türkiye asla yalnız değil, asla yalnız olamayacak” dedi.

Dünya Türkleri Bursa’da birlik beraberlik mesajı verdi. Bursa’da Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Dünya Karapapak Türkleri Birliği tarafından "Kültür Kurultayı" kapsamında Nevruz kutlamaları yapıldı.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (AKKM) Osmangazi Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Dünya Karapapak Türkleri Birliği Genel Başkanı Seyfullah Türksoy, “Biz dünya Karapapak Türkleri olarak buradan dünyaya bir mesaj vermek istiyoruz. Türkiye yalnız değildir. Türkiye’nin arkasında 300 milyonluk Türk dünyası vardır. Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Türkiye’ye yaptığı jest gerçekten unutulacak bir jest değildir. Bugün Bursa’da da Özbekistan’dan Kazakistan’a Türkmenistan’dan Kırgızistan’a balkanlardan Kafkaslara kadar Türk dünyasının muhtelif yerlerinden gelen kardeşlerimiz burada bir birlik mesajı veriyor. Biz Türkiye’nin yanındayız masajı veriyor.
Türkiye asla yalnız değil, asla yalnız olamayacak. Dış destekli terör olayları Türkiye’ye diz çöktüremeyecek. Çünkü Türkiye tarihinin en güçlü dönemlerinden birini yaşıyor. Osmanlının en zayıf olduğu dönemde bile bu millete diz çöktüremeyenler bundan sonra asla diz çöktüremeyecekler. Biz bugün aynı zamanda Nevruz bayramını kutlamış oluyoruz. Nevruz 5 bin yıllık bir Türk bayramıdır, Türk dünyasının her köşesinde Nevruz coşkuyla, sevgiyle ve saygıyla kutlanıyor. Maalesef Türkiye’de eli kanlı bir kiralık örgüt Nevruz’u bizden almaya kalkışarak bunu kötü emellerine alet ediyor. Biz bizim olan bu bayramı layık olamayanların katillerin ellerinden alacağız. Bütün Türk boyları olarak bize ait olan bu bayramı katillere asla mal etmeyeceğiz” dedi.


Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov da bu etkinlikte Kırgızistan'dan gelen sanatçıların sahne aldığını söyledi.

Nevruzun anlamını açıklayan Dzhunusov, "Nevruz Farsça bir kelime. Nev yeni, ruz da gün demek. Yani nevruz yeni gün anlamına geliyor. Yeni günü sizlerle beklemek bizim için mutluluk. Türkler Orta Asya'dan bu topraklara geldi. Orta Asya'nın merkezi Kırgızistan. Türklerin ata vatanı Kırgızistan. Türk dünyasına mutluluk diliyorum. Hiçbir zaman savaş olmasın" şeklinde konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe
, “Bursa’mızda güzel bir buluşma en çok birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu günlerde bu buluşmayı gerçekleştiriyoruz. Müslüman Türkler olarak bir ve beraber olduğumuzu kıyamete kadarda beraber olacağımızı en güzel şekilde gösteriyoruz” dedi.
Etkinlikte Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatının (TÜRKSOY) dans grupları gösteri yaptı. Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan'dan gelen sanatçılar da şarkı söyledi.
Nevruz kutlamasına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa ve Kars milletvekilleri, çeşitli illerden Yörük, Türkmen ve Kapapak Türkleri ile bazı dernek ve federasyonların başkanları ve temsilcileri ve Türk devletlerinden yetkililer katıldı.

Son Güncelleme: 20.03.2016 01:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.