Türk işadamlarına 'Tunus'a yatırım yapın' çağrısı

07 Aralık 2012 Cuma 16:30
Türk işadamlarına 'Tunus'a yatırım yapın' çağrısı






ANKARA (CİHAN)- Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ufuk Bayraktar, Tunus'ta yeni dönemde çok avantajlı yatırım fırsatlarının olduğunu belirterek, Türk işadamlarının bir an önce Tunus'ta yer alması gerektiğini söyledi.

OSTİM merkezli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği, Tunus Sanayi ve İş Geliştirme Ajansı'nın düzenlediği 2012 Uluslararası İş ve Teknoloji Konferansı ve Fuarı'na katıldı. Organizasyon hakkında değerlendirmede bulunan Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ufuk Bayraktar, programın Türk yatırımcılar için oldukça verimli geçtiğini belirtti. Tunus konusunda Türkiye'nin zaman kaybetmemesi gerektiği uyarısında bulunan Bayraktar, Arap Baharı sonrası yatırım teşvikleri ve vergiler konusunda Tunus'un tam bir vergi cenneti niteliği taşıdığına vurgu yaptı. Bayraktar, acilen Tunus'taki ihtiyaçların tespit edilmesi ve Türkiye'den doğru yatırımcıların bu ülkeye yönlendirilmeleri gerektiğine dikkat çekti.

Devrim sonrası TUSKON'un Tunus'ta bir Türk dil okulu açtığını belirten Bayraktar, okulda Türkçe dersleri verildiğini ve sınıflarda yer bulunamadığını kaydederek, Halkın Türkçe öğrenmeye karşı yoğun bir ilgisi ve Türkiye'ye karşı bir sempatisi olduğu kesin. Tunus Başbakanı toplantı dışında fuarda standımızı ziyaretinde, Türkiye'yi Tunus'ta her alanda görmek istediklerini belirtti. Bu isteklerinde çok samimi olduklarını hissettik. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.