Türk ormancılar Faslıları eğitti

07 Kasım 2012 Çarşamba 12:42
Türk ormancılar Faslıları eğitti






MERSİN (CİHAN)- Akdeniz Ormancılık Sorunları Komitesi ve Akdeniz Ormanları İşbirliği Ortaklığı çerçevesinde Orman Genel Müdürlüğünden bir heyetin Fas'a çalışma gezisinde bulunduğu bildirildi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Orman Genel Müdürlüğü Fidanlık ve Tohum İşleri Daire Başkanı Fahrettin Ay, Mersin Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Mersin Orman Fidanlık Müdürü Mehmet Can Yüksel tarafından sedir ve ardıçta rehabilitasyon teknikleri ile ilgili Fas'a çalışma ziyareti gerçekleştirildi.

Yapılan çalışmalarda Fas'taki ormancılık uygulamaları incelenirken Türkiye'deki sedir ağaçlandırmaları, fidanlıklar, yangınla mücadele ve ORKÖY çalışmaları ile ilgili Faslı ormancılara bilgiler aktarıldı. Orman Genel Müdürlüğü heyetince gezi sonrası yapılan değerlendirmelerde ise ormancılıkla ilgili bazı konular iş birliği yapılabileceği değerlendirildi.

Fas Planlama Bilgi Sistemleri ve İşbirliği Müdürü Fayçal Benchakroun İşbirliği projesi kapsamında Türkiye'de yapılan toplantıdan çok memnun olduklarını ifade ederken Türk ormancılığının uzmanlaşmış olduğunu ve bu uzmanlıktan faydalanmak istediklerini kaydetti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.