Türk pilotlar defalarca uyarmış; İşte o ses kaydı

Türk jetleri hava sahasını ihlal eden bir Rus savaş uçağını düşürdü. Ortaya çıkan ses kaydında, Türk pilotların defalarca uyarı yaptığı görülüyor.

25 Kasım 2015 Çarşamba 00:44
Türk pilotlar defalarca uyarmış; İşte o ses kaydı






Türk pilotlar defalarca uyarmış; İşte o ses kaydı

Türk pilotlar, Rusları böyle uyardı; İşte o ses kaydı Rus uçaklarının Suriye'nin derinliğinden Türk hava sahasına doğru hızla yaklaşmasıyla başlayan süreçte, Rus pilotların uyarılara aldırış etmediği ortaya çıktı.

Suriye'nin Himeymim Askeri Havaalanından kalkan iki Rus savaş uçağının Radar izleri de Ankara'yı haklı çıkarıyor.

Türk pilotlarının Rus pilotlara, uluslararası kurallara uygun olarak 'Rotanızı acilen güneye değiştirin' uyarısında bulunuyor. Üstelik bu uyarı 30 mil kaladan Türk hava sahası ihlaline kadar devam ediyor.. Türk jetleri hava sahasını ihlal eden bir Rus savaş uçağını düşürdü.

Ortaya çıkan ses kaydında, Türk pilotların defalarca uyarı yaptığı görülüyor. Türk F-16 uçakları bu sabah saatlerinde, hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağını böyle uyardı.

Hatay Yayladağı bölgesinde bu sabah saatlerinde Türkiye Hava Sahası'nı ihlal eden Rus Su-24 savaş uçağıyla ilgili ses kaydı yayınlandı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklamada 5 dakika içerisinde 10 defa ikaz edilen Rus jeti, Türk F-16'ları tarafından düşürülmüştü. Türk pilotların, Rus jetini uyardığı anlara ait ses kaydı yayınlandı. Ses kaydında Türk pilotlar her 30 saniyede bir, Rus uçağına "Rotarınızı acilen Güney'e değiştirin" ikazlarında bulundu.
Son Güncelleme: 25.11.2015 00:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.