Türk yönetmen Erdoğan Gilgil'den ilk uzun metrajlı film

29 Kasım 2012 Perşembe 16:14
Türk yönetmen Erdoğan Gilgil'den ilk uzun metrajlı film






LONDRA (CİHAN)- Londra'da yaşayan Yönetmen Erdoğan Gilgil'in, İngiliz toplumunu konu alan ilk uzun metrajlı filmi, Shadows Of My Guilt (Suçumun Gölgeleri) basına tanıtıldı. İngiliz toplumunda yaygın olan parçalanmış aileleri konu filmin galası Hilton Courthouse Hotel'de yapıldı.

'Suçumun Gölgeleri', daha önce de ikisi Türkçe bir de Almanca üç kısa metrajlı film çeken Dilgil'in uzun metrajlı ilk filmi.

Gilgil, parçalanmış aileler ve bu durumun çocuklar üzerine etkisini konu edinen ve yaşanan ilişkiler ağını trajik bir finalle birbirine bağlıyor.

Senaryosu da kendisine ait olan filmde, yabancı oyuncular rol alıyor. Başrol oyuncuları Ukraynalı Yuliye Fytsaylı ve İrlandalı Thomas Snowdo , filmin müzikleri ise Alman Gisela Mayer'e ait. Film İngilizce olarak çekilen film, Londra'nın Angel bölgesinde 18 ayda tamamlandı. Türkiye'de çekilmesi gereken bir deniz kenarı sahnesi ise bütçe yetersizliği nedeniyle yine İngiltere çekildi.

SINAV SORUSU İLHAM KAYNAĞI

Erdoğan Gilgil 1996 yılında geldiği İngiltere'de vatandaş olmak için girdiği, 'Life in the UK' sınavında sorulan, Britanya'daki çocukların yüzde kaçı aileleriyle yaşıyor? sorusunun cevabında yer alan yüzde 65 rakamın ilham kaynağı olduğunu ve senaryoyu yazdığını anlattı.

İlk uzun metrajlı filminde bir baba ve aile reisi olarak farklı ailelerde yetişen insanların dramını sinemaya aktarmayı amaçladığını hatırlatan Gilgil, çekimi devam eden, 'Turning Wheels' filminde de aile içi sorunların ele alındığını ifade etti.

Gilgil, filmi çekerken karakterleri özellikle bir kalıba sokmadığını, böylelikle evrensel olarak acıyı, öksüzlüğü hatta bir anlamda köksüzlüğü izleyiciye aktarmaya çalıştığının altını çizdi. Mekân seçimlerinde bütçeyi hep göz önünde bulundurmak zorunda olduğunu bunun da senaryo yazım sürecinden itibaren seçimlerini etkilediğine de dikkat çekti.

NURİ BİLGE CEYLAN ESİNTİSİ

Gilgil, 'Suçumun Gölgeleri' filminde ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan esintisi hatırlatıldığında, Nuri Bilge Ceylan'ın düşük bütçeli küçük kadrolu ama şiirsel sinematografisini çok sevdiğini belirtti.

Gilgil, genelde sanatsal filmleri izlediğini, ayrıca Mahsun Kırmızıgül gibi yetiştiği çevre ve yörelerin insanlarını yansıtan filmlerden de etkilendiğinin altını çizdi.

OYUNCULAR FARKLI ÜLKELERDEN

Oldukça renkli oyuncu kadrosuna sahip olan 'Suçumun Gölgeleri'nde başrol oyuncuları Yuliye Fytsaylı Ukraynalı, Thomas Snowdan İrlandalı, filmin müzikleri ise Alman Gisela Mayer'e ait.

Ukraynalı oyuncu Yuliya Fytsaylo, filmin senaryodan çok etkilendiğini ve okuduğunda ağladığını belirterek, daha önce memleketi Ukrayna'da 3 kısa ve 2 uzun metrajlı sinema filminde rol aldığını söyledi.

İrlandalı oyuncu Thomas Snowdon ise Erdoğan Gilgil ile drama okulundan tanıştığını, birlikte bir tiyatro oyununda oynadıklarını hatırlatarak, daha önce ünlü televizyon dizisi EastEnders'ta oynadığını, ayrıca The Oxford Murdesın da aralarında yer aldığı 5 sinema filminde oynadığını sözlerine ekledi.

Filmde yer alan muayene sahnesinde ise Türk doktor Menevşe Kargın rol aldı. Adanalı yönetmen Erdoğan Gilgil'in hedefi, 'Suçumun Gölgeleri' filmini, Berlin, Cannes gibi uluslararası saygın festivallere gönderebilmek. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.