Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor, Davutoğlu Anıtkabir'de selfie rekoru kırdı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'de düzenlenen törene devlet erkanı katıldı.

23 Nisan 2016 Cumartesi 13:25
Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor, Davutoğlu Anıtkabir'de selfie rekoru kırdı






Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor, Davutoğlu Anıtkabir'de selfie rekoru kırdı
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'de düzenlenen törene devlet erkanı katıldı.

Anıtkabir'de düzenlenen törene, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan yardımcıları Lütfi Elvan ve Mehmet Şimşek, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve çok sayıda milletvekili katıldı. Törende HDP'liler yeralmadı.

Heyet, Aslanlı Yol'da saat 09.15’te yürüyerek Atatürk'ün mozolesine gelirken, Anıtkabir bahçesinde bulunan öğrencilere TBMM Başkanı Kahraman ve Başbakan Davutoğlu el salladı. Daha sonra mozoleye gelen devlet erkanı burada TBMM Başkanı Kahraman’ın çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kahraman ve beraberindekiler, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerken MHP Genel Başkanı Bahçeli ve beraberindeki partilileri dışarıda bekledi. Bahçeli ve beraberindeki partilileri daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne girdi.

ANITKABİR ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI

TBMM Başkanı Kahraman, Anıtkabir özel defterine, şunları yazdı: "Ulu Kemal Atatürk, milletimizin makus talihini yenmesinde öncülük görevini üstlenen Türkiye Büyük Millet Meclisinin 96. yıl dönümüne ulaşmasının mutluluğu içindeyiz.  Her tehlikeyi göze alarak her türlü sıkıntıyı üstlenen milletimiz, istiklali için büyük çabalar gösterdi. Huzur ve güven içinde yaşadığımız bağımsız bir devlete sahip olmamızda emeği geçenlerin ve Birinci Büyük Millet Meclisinin muhterem üyelerinin sahip oldukları pay hiçbir zaman unutulmayacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisinin 26. Dönemi'nin Başkanı ve üyeleri olarak hedefimiz, milletimizin hürriyetini, devletimizin bağımsızlığını koruyup, muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçmektir. Devraldığımız mirası geliştirerek, olgunlaştırarak, yenileyerek ve güçlendirerek yaşatmak çabası içinde olmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda manevi ve milli değerlerimize ve ruh kökümüze bağlı kalarak, güçlü, aydınlık ve nurlu yarınlar için çalışmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.  Hayırlı çalışmalarıyla bugünlere ulaşmamızı sağlayanları rahmet ve minnetle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti emin ellerdedir."

Kahraman'ın defteri imzaladığı sırada, Bakan Ramazanoğlu ile Kılıçdaroğlu'nun yanyana durması dikkat çekti.

DAVUTOĞLU, ÇOCUKLARLA ÇAK YAPIP SELFİE ÇEKTİRDİ

Törenin ardından Başbakan Davutoğlu, Anıtkabir bahçesinde bekleyen çocukların yanına geçti. Çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan Davutoğlu, çocukların cep telefonlarıyla selfie fotoğraflar çekerek, onlarla ellerini birbirlerine vurarak ‘çak’ yaptı. Çocuklar Davutoğlu’na çiçekler verdi ve birlikte Anıtkabir önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Başbakan Davutoğlu'nun "Aranızdan kim başbakan olacak?" sorusu üzerine çocukların çoğu parmak kaldırdı.

ANNENİZİN BABANIZIN ELİNİ ÖPÜN

Davutoğlu, çocuklara "Derslerinize çok iyi çalışın. Güleryüzlü olun, tebessümü yüzünüzden eksik etmeyin, güzel ahlaklı olun, annenize, babanıza saygılı olun” şeklinde nasihatlerde bulundu.

Elini öpmek isteyen çocukların bu ricalarını geri çevirmeyen Davutoğlu, "Anneniz ve babanız dışında kimsenin elini öpmeyin" diye nasihatte bulunup “Verin, ben sizin elinizi öpeyim. Bu bayram sizin bayramınız" dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.