Türkiye ATAK ve ANKA ile Paris fuarında

Türkiye Paris Havacılık Fuarında ATAK helikopteri ve ANKA insansız hava aracını tanıtıyor.

18 Haziran 2015 Perşembe 10:57
Türkiye ATAK ve ANKA ile Paris fuarında






Türkiye ATAK ve ANKA ile Paris fuarında

Türkiye Paris Havacılık Fuarında ATAK helikopteri ve ANKA insansız hava aracını tanıtıyor.

TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı ”Yıllardır Paris’e TUSAŞ olarak katılıyoruz .Bu yıl biraz daha geniş bir katılım var. Bunun gerekçesi ürünlerimizin olması” dedi. “Geçmiş yıllarda biz kabiliyetlerimizi pazarlayan alt yüklenici sınıfında bir şirkettik. Son sekiz on yıldır mühendisliğe ve ürün geliştirmeye yapmış olduğumuz yatırımlarla artık bizim de ürünümüz var. Bu ürünümüzü dünyaya göstermek için gelmiş bulunuyoruz” diyen Dörtkaşlı “Havacılık fuarları özellikle Paris, Londra dünya havacılık sektörünün aslında bir gövde gösterisi yaptığı herkesin ürünlerini dünyaya tanıtmak istediği fuarlardır” şeklinde konuştu. Dörtkaşlı şöyle devam etti:

“Yıllardır bu seviyede katılım yapmak bizim özlemimizdi. Londra’da şimdi de Paris’te böyle geniş bir katılım yapıyoruz. Ürün olarak ATAK helikopterimizi ve ANKA insansız hava aracımızı getirdik. Getirebileceğimiz başka ürünlerimiz olmasına rağmen onların Ankara’da kalmaları ve testlerine devam etmeleri gerekiyordu. Dolayısı ile katılımımız bu iki ürünle sınırlı oldu.

Yoğun ilgi görüyoruz. Bu da bizim için sürpriz değil. Çünkü geliştirdiğimiz ürünlerimiz iç müşterimiz için başlamış olmamıza rağmen dünya standartlarında ürünlerdir. Dolayısı ile bunların rağbet görüyor olması bizim için sürpriz değil. Fuarda yaptığımız yoğun görüşmelerin sonuçlarını olumlu bir şekilde alırız diye düşünüyorum.

Geçmiş yıllarda katılımımıza kıyasladığımızda bu yıl ki ve bundan sonraki katılımlarımızın bu şekilde geniş olması bizi mutlu ediyor. Dünyada birlikte iş yaptığımız ortaklarımızdan, potansiyel müşterilerimizden Türkiye’deki havacılık sektöründeki ilerlemenin onlar içinde aslında dikkatle takip edildiğini hissediyoruz. Bu sabırla ve ısrarla yapmış olduklarımızı önümüzdeki yıllara taşıyabilirsek burada daha geniş katılımlara ve etkileyici ürünlerle yer ala bileceğimizi de düşünüyorum. Bu potansiyel Türk Havacılık Sanayinde var. Bunu da gelip dünyayla paylaşmak gerekiyor.”

TUSAŞ geniş katılımlı bir resepsiyon düzenledi. Resepsiyona TUSAŞ ile iş yapan yabancı üst düzey şirket temsilcileri, Savunma Sanayi müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, Genelkurmay temsilcisi Tuğgeneral Koray Uz, Milli Savunma Bakanlık Temsilcisi Tuğgeneral Şaban Umut katıldı.

Son Güncelleme: 18.06.2015 11:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.