Türkiye'de 'Türkleşmeyin' diye hakaret eden kadın

Antalya'nın göbeğinde bindiği otobüste Türklere hakaret eden İsviçre ve Türk vatandaşı kadın gözaltına alındı, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

09 Mayıs 2019 Perşembe 21:54
Türkiye'de 'Türkleşmeyin' diye hakaret eden kadın






Türkiye'de 'Türkleşmeyin' diye hakaret eden kadın

Türk yurdunda Türk ulusuna hakaret etmek yine moda haline geldi. Yakın tarihte, kimi Türk Milliyetciliği'ni ayaklar altına aldı, kimi Türk milleti diye bir ırk yoktur dedi çıktı, işi ciddiye alan akademisyenler de oldu. Dönemin AK Partili akademisyen bakanı Prof.Dr Yasin Aktay'ın 'Türk diye bir şey yoktur' sözünün ardından, Yunan kökenli İngiliz soytarısı yazar Hamza Andreas Tzortzis'in Boğaziçi Üniversitesi yerleşkesinde Atatürk hakkındaki ahlaksız sözlerine çirkince alkışlayan kalabalık, şimdi de Antalya'da İsviçre ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir kadının Türklüğe hakareti..


Antalya'da dün özel halk otobüsünde şoför ve yolcularla tartışıp "Yine Türkiye'ye geldiğimi hissettirdiniz. Türkleşmeyin, barbarsınız" dediği iddiasıyla gözaltına alınan, İsviçre kimliği de bulunan çifte vatandaş S.Y. (39), polis merkezindeki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Olay, dün saat 13.30 sıralarında Muratpaşa ilçesine bağlı Konyaaltı Caddesi'nde meydana geldi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şehir içi ulaşımda hizmet veren C.U. yönetimindeki KC 06 tabelalı 07 AU 0170 plakalı halk otobüsü, Sarısu Mahallesi'nden hareket ettikten sonra Altınyaka durağında yolcuları aldı.

Otobüse binen Türkiye- İsviçre çifte vatandaşlık kimliği taşıyan S.Y., ön kapısının yanında seyahat etmek istedi.

Ön kapıyı yolcu almak için sürekli açtığını, bu nedenle seyahatin tehlikeli olacağını belirten şoför C.U., uyardığı S.Y.'den arkaya ilerlemesini istedi.

S.Y. iddiaya göre, "Yine bana Türkiye'de olduğumu hissettirdiniz. Türkleştiniz, barbarsınız" dedi. S.Y.'nin söylediklerini duyan otobüsteki bazı yolcular duruma tepki gösterip kadını uyardı.

Kendisini uyaranlarla tartışmaya devam eden S.Y. iddiaya göre, Mustafa Kemal Atatürk'e de hakaret etti.

Bunun üzerine taraflar arasında kısa süreli arbede yaşanınca polisi arayan S.Y. yolculardan şikayetçi oldu.

Otobüsün şoförü Konyaaltı Caddesi'ndeki Barbaros durağına gelince aracı durdurdu.

S.Y. olay yerine gelen polis tarafından şikayet üzerine gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

S.Y. polis merkezindeki ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.