Türkiye, Grand Prix´ye doğrudan katılacak

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:23
Türkiye, Grand Prix´ye doğrudan katılacak






ANKARA (CİHAN)- Dünya Voleybol Federasyonu (FIVB) Grand Prix Konseyi, Dünya Bayan Voleybolu'nun en önde gelen turnuvalarından Grand Prix´ye katılacak takım sayısını 16´dan 20´ye yükseltme kararı aldı.

Karar, FIVB Başkan Vekili Aleksandar Boricic´in başkanlığında Lozan´da yapılan toplantıda alındı. Konsey, Grand Prix müsabakalarının kalitesini arttırmak amacıyla İtalya (Dünya Kupa Şampiyonu), Rusya (Dünya şampiyonu), Türkiye (2012 Grand Prix Bronz madalya sahibi ve dünya sıralamasında 7) ve Almanya (Dünya sıralamasında 10.) Bayan Milli takımlarını da 2013 müsabakalarına ekledi.

2013 FIVB Grand Prix Turnuvasına katılacak takımlar ise şöyle:

Afrika´dan 1 takım (henüz belli değil), Asya´dan Tayland-Kazakistan-Japonya-Çin, Avrupa´dan Çek Cumhuriyeti-Bulgaristan-Hollanda-Sırbistan-Türkiye-İtalya-Almanya-Rusya-Polonya, Kuzey Amerika´dan ABD-Küba-Dominik Cumhuriyeti-Porto Riko, Güney Amerika´dan Brezilya-Arjantin.

Türkiye, 2-4 Ağustos´ta yapılacak ilk hafta maçlarında C Grubunda, Japonya-Tayland ve Afrika´dan bir takımı ağırlayacak, ikinci hafta maçları 9-11 Ağustos´ta Hong Kong´da oynanacak.

Türkiye, I Grubunda Çin-Arjantin ve Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak. O grubundaki üçüncü hafta maçlarında Milli Takım, 16-18 Ağustos´ta, Tayvan´da İtalya-Dominik Cumhuriyeti ve Afrika´dan bir takımla karşı karşıya gelecek. Final müsabakaları Japonya´da ev sahibi Japonya ve grup maçlarından sonra ilk 5 takım ile yapılacak.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.