Türkiye ile KKTC arasında ekonomik ve mali işbirliği protokolü imzalandı

04 Aralık 2012 Salı 18:11
Türkiye ile KKTC arasında ekonomik ve mali işbirliği protokolü imzalandı






ANKARA (CİHAN)- Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasında ekonomik ve mali işbirliği protokolü imzalandı. Başbakanlık Merkez Bina'da düzenlenen törende protokolü Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile KKTC Başbakanı Birsen Küçük imzaladı.

Töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, gelecek yıldan itibaren geçerli olacak 3 yıllık protokol ile Türkiye'nin KKTC'ye 3 milyar liralık mali yardımda bulunacağını belirtti. Atalay, KKTC'nin kamu borç yönetiminin sağlıklı bir yapıya kavuşturulması için 300 milyon liralık ilave destek sağlanacağını kaydetti.

Daha önce yapılan protokoller nedeniyle KKTC'nin Avrupa ülkelerinin ekonomik krizle boğuştuğu bir dönemde büyüdüğünü hatırlatan Atalay, KKTC'nin özellikle turizm ve eğitim alanlarında dikkat çekici bir gelişme gösterdiğine dikkat çekti. Atalay, KKTC'nin güçlü bir ekonomik yapıya sahip olması için geçmişte olduğu gibi gelecekte de Türkiye'nin desteğinin devam edeceğini kaydetti.

Türkiye'nin desteğine teşekkür eden KKTC Başbakanı Birsen Küçük ise yeni protokolle KKTC'deki reel sektörün öne çıkacağını, mevcut yatırımlarında süreceğini bildirdi. Daha önce 2,5 milyar lira olan yardımların 3 milyar liraya çıkarıldığını belirten Küçük, bu yardımların KKTC'de kalkınma, işsizliğin azaltılması ve refaha olumlu etkilerinin olacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından Atalay ve Küçük protokolü imzaladı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.