Türkiye - İsrail arasında yeni dönem: İlişkiler normale dönüyor..

İsrail ile Türkiye arasindaki tüm ilişkilerin normalleştirilmesi için anlaşmaya vardı. Türkiye İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşme süreci resmen başladı. İki ülke arasındaki iyi ilişkilerin Mavi Marmara Krizi öncesisen döndürülmesi için yürütülen görüşmeler anlaşmayla sonuçlandı.

27 Haziran 2016 Pazartesi 01:40
Türkiye - İsrail arasında yeni dönem: İlişkiler normale dönüyor..






Türkiye - İsrail arasında yeni dönem: İlişkiler normale dönüyor..

Türkiye İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşme süreci resmen başladı. İki ülke arasındaki iyi ilişkilerin Mavi Marmara Krizi öncesisen döndürülmesi için yürütülen görüşmeler anlaşmayla sonuçlandı.
Aracısız doğrudan yürütülen görüşmelerden sonra Ankara - Kudüs hattında gelinen son noktayı Başbakan Binali Yıldırım bugün saat 13:00'da yapacağı bir açıklama ile duyuracak.

ROMA'DA ANLAŞMA SAĞLANDI

Son Dakika Haberleri, Türkiye ile İsrail ilişkilerinin normalleşme için kritik görüşme Roma'da yapılıyor. İsrailli bir yetkili anlaşmaya varıldığını söyledi.
İsrail-Türkiye ilişkilerinde normalleşme için kritik görüşme, İtalya'nın başkenti Roma'da yapılıyor.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile İsrail Başbakanı binyamin Netanyahu'nun özel temsilcisi Roma'da bir araya geldi.

Görüşme sonrası açıklama yapan İsrailli bir yetkili Türkiye ile anlaşmaya varıldığını söyledi.

İLİŞKİLERİN NORMALLEŞMESİ İÇİN 3 ŞART SUNULMUŞTU

Türk yetkililer, nihai anlaşmaya yarın varılabileceğini belirtti. Ankara'nın ilişkilerinin normalleşmesi için 3 şartı bulunuyor.

NETEYAHU, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Özür, tazminat ve Gazze ablukasının kaldırılması. İsrail Başbakanı Netanyahu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan özür dilemişti.

MAVİ MARMARA GEMİSİNİ'NDE HAYATINI KAYBEDENLERE TAZMİNAT VERECEK

Tarafların, Mavi Marmara Gemisi'nde hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralananlara toplam 20 milyon dolar tazminat ödenmesi konusunda da anlaştığı belirtildi.

GAZZE'YE ABLUKA NE OLACAK?

Gazze ablukasının esnetilmesi başlığında ise Türkiye'nin Gazze'ye bir elektrik santrali kurması, su ihtiyaçlarının karşılanması için de bir arıtma tesisi inşaa etmesi öngörülüyor.

BAŞBAKAN YARIN AÇIKLAMA YAPACAK

Başbakan Binali Yıldırım bugün saat 13:00'da bir açıklama yapacak.
Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Haberleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.