Türkiye Malatya Şehitleri'ni uğurluyor

Akçadağ ilçesinde dün iki savaş uçağının düşmesi sonucu şehit olan 4 pilot için görev yerleri Malatya 7.Ana Jet Üs Komutanlığı’nda askeri uğurlama töreni düzenleniyor.

25 Şubat 2015 Çarşamba 11:46
Türkiye Malatya Şehitleri'ni uğurluyor






Türkiye Malatya Şehitleri'ni uğurluyor

Akçadağ ilçesinde dün iki savaş uçağının düşmesi sonucu şehit olan 4 pilot için görev yerleri Malatya 7.Ana Jet Üs Komutanlığı’nda askeri uğurlama töreni düzenleniyor.
Törene, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile Kuvvet Komutanları, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile çok sayıda askeri erkan ve şehit yakınları katıldı.

KONYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde dağlık alana düşen iki savaş uçağında şehit olan 4 pilottan Üsteğmen Zeynel Özbahçeci’nin acı haberi memleketi Konya’nın Ereğli ilçesine ulaştı.
Şehit haberinin ulaşmasının ardından yakınları 6 gün önce vefat eden babaannesi Hüsnüşah Özbahçeci’nin evinde taziyeleri kabul etmeye başladı. Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Adem Tol şehidin evine gelerek yakınlarına taziyelerini iletti.

ŞEHİDİN BABASI 2 YAŞINDAYKEN, BABAANNESİ 6 GÜN ÖNCE VEFAT ETMİŞ


Şehit Pilot Zeynel Özbahçeci’nin (29) babası Necdet Özbahçeci’nin, kendisi 2 yaşındayken vefat ettiği, annesinin de Ereğli’den ayrıldığı ve Manisa’da yaşadığı öğrenildi. Şehidin Ereğli’de bulunan babaannesi Hüsnüşah Özbahçeci’nin ise 6 gün önce hayatını kaybettiği, şehit pilotun Ereğli’ye gelerek babaannesinin cenazesine katıldığı belirtildi.

“BABASI ÖLDÜĞÜNDE KENDİSİ 2 YAŞINDAYDI, ŞİMDİ KENDİSİ ÖLDÜ ÇOCUĞU 2 YAŞINDA”


Vefat eden babaannesinin evinde taziyeleri kabul eden şehidin halasının eşi Duran Fidancı şehidin babaannesinin vefatı dolayısıyla geldiği Ereğli’den 2 gün önce ayrıldığını söyledi. Fidancı, “Cumartesi günü Malatya’ya yolcu ettik. Benden üç, dört kere helallik istedi. Babası öldüğünde kendisi 2 yaşındaydı, şimdi kendisi öldü çocuğu 2 yaşında” dedi. Şehidin halası Fatma Fidancı ise, yeğeninin fotoğrafını protokol mensuplarına göstererek, “İşte benim yavrum bu” şeklinde konuştu.
Matematik öğretmeni olan Meltem Özbahçeci ile evli olan şehit pilotun 2 yaşında Zeynep İnci adında bir kız çocuğu bulunuyor.

 ESKİŞEHİR ŞEHİDİNİ BEKLİYOR


Eskişehir, Malatya’daki askeri uçak kazasında şehit olan 4 asker arasında yer alan Pilot Hava Kurmay Binbaşı Salih Sezer’in cenazesini bekliyor.
7’nci Ana Jet Üs Komutanlığında görevli Şehit Hv. Plt. Kur. Bnb. Salih Sezer, Malatya’da eğitim uçuşu esnasında meydana gelen kaza sonucu şehit olmuştu. Şehidin naaşı, bugün Malatya’dan askeri uçak ile Eskişehir’e getirilecek ve Reşadiye Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra askeri törenle Vişnelik Hava Şehitliğî’ne defnedilecek.
Son Güncelleme: 25.02.2015 11:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.