Türkiye Mısır ilişkilerinin geliştirilmesi için buluştular

04 Aralık 2012 Salı 11:53
Türkiye Mısır ilişkilerinin geliştirilmesi için buluştular






GAZİANTEP (CİHAN)- Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ile Ortadoğu'nun en büyük ticaret odası olan Kahire Ticaret Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokolle, Mısır ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin genişletilmesi ve dostluk köprülerinin sağlamlaştırılması amaçlanıyor.

Kahire Ticaret Odası yönetimi, GTO'yu ziyaret etti. Ziyarette konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Türkiye ve Mısır'ın ilişkileri çok tarihi olduğunu belirtti. Kahire Ticaret Odası'nın Ortadoğu'nun en büyük ticaret odası olduğunu belirten Aslan, ''Hem Türkiye-Kahire-Mısır ilişkilerini hem de Gaziantep-Kahire ilişkilerini bu görüşmelerimizde ele alacağız. Son günlerde Mısır'da yaşanan olaylardan sonra Mısır ekonomisi tekrar yükseliş trendine geçmiş durumda. Türkiye vet Mısır arasında 2011 yılında aşağı yukarı 7 milyon doları aşan bir ticaret hacmini yakaladık. Umuyoruz ki bu miktar çok daha yukarılara çıkacak.'' ifadelerini kullandı.

Aslan, ''Gaziantep-Mısır ilişkilerinde, 150 milyon dolarlık bir hacmimiz var. Ama bunu yeterli görmüyoruz. Önümüzdeki süre içerisinde yapacağımız birlikte görüşmelerler de bu ticaret hacmini çok daha yukarılara taşımayı hedefliyoruz. Dolayısıyla Türkiye ve Mısır arasındaki gerek ekonomik gerek sosyal ilişkilerin geliştirilmesinde bu ziyaretin son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. şeklinde konuştu.

Kahire Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Aly Abdelgawad Aly Shokry da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşmeleri esnasında kendilerine önemli şeyler söylediğini aktardı. Erdoğan'ın ''Biz 4-5 senedir Avrupa Birliği'ne (AB) girmeye çalışıyorduk, ama şimdi söylüyorum ki AB'ye girmeye hiç ihtiyacımız yok.'' dediğini söyleyen Shokry, ''Bu bizi çok mutlu etti. Orada anladık ki yeni bir İslam gücü var. Mısır ve Türkiye halkı birleştiği zaman orada çok büyük yeni bir güç ortaya çıkacak.'' açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından önümüzdeki dönem yürütülecek çalışmalarda işbirliği yapılmak amacıyla protokol imzalandı. Taraflar, birbirlerine plaket de takdim etti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.