Türkiye Rusya krizinde nükleer savaş uyarısı

Rusya'nın Suriye'ye 70 savaş uçağı gönderdiğini söyleyen Prof.Dr. Caşın 'Moskova Türk savaş uçağını vurursa nükleer harp riski ortaya çıkar" uyarısında bulundu

04 Şubat 2016 Perşembe 11:56
Türkiye Rusya krizinde nükleer savaş uyarısı







Türkiye Rusya arasındaki kriz savaşa dönüşebilir mi? Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın Rusya'nın bir Türk uçağına saldırmasının bölgesel nükleer çatışmaya dönüşebileceği uyarısında bulundu

24 TV yayına telefonla bağlanan Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın Rusya'nın Türk hava sahasını ihlal etmesi hakkında çarpıcı değerlendirmede bulunarak Moskova yönetimine önemli uyarılarda bulundu.
Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın 24 TV’de Moderatör Gece kuşağına telefonla bağlanarak Ardan Zentürk’e Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçaklarıyla ilgili çarpıcı değerlendirmede bulundu.

Moskova’nın saldırgan politikasını değerlendiren Caşın;  Rusya'nın Türkiye'yi tahrik etmeye çalıştığını söyledi.  Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın Rus savaş uçağını vurma kararını Türkiye'nin değil NATO'nun verdiği yönünde bir algı oluşturmaya çalışıldığını belirterek 'Türkiye NATO'nun güvenli bir ortağıdır ama NATO olmadan da Türkiye Rusya'ya savaş ilan edebilir. Rusya ne kadar büyük bir ülke ise Türkiye'de o kadar büyük bir ülke' dedi.

Caşın ayrıca Rusya'nın Türk uçağına saldırması durumunda NATO'ya savaş ilan etmiş olacağını belirterek bunun bölgesel bir nükleer çatışmaya neden olacağını söyledi.

Prof. Dr. Caşın konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı;

RUSYA ÇOK YANLIŞ YOLDA

Bence Rusya ekonomik krizde kendisini sıkıştıran Amerika'ya karşı doğrudan doğruya onunla mücadele edemiyor. Suriye üzerinden Türkiye ile angajmana giriyor ve burada gariban Türkmenleri bombardıman ediyor. Halbuki Putin şunu söylemişti: 'Benim Türkmenler'den haberim yok.' demişti. Buradan da görüyoruz ki Türkmenleri vuruyorlar ve PYD ile işbirliği yapıp PKK ile beraber Türkiye'yi sıkıştırmaya çalışıyor. En sonunda SU-34 uçağı ile Türkiye hava sahasını test ediyor ve bazı Rus uzmanlarda Türkiye'nin bu füzeleri vuramayacağını söylüyor. Bunlar yanlış şeyler.  Bana göre Rusya çok yanlış bir modda. Türkiye'yi tahrik etmek Rusya'ya bir şey kazandırmaz.

RUSYA'NIN UKRAYNA VE TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALMASININ NEDENİ NE?

Rusya sırf bize bunu yapmıyor,bütün NATO ülkelerinin hava sahasını ihlal ediyor. Ukrayna'yı tahrik ediyor. Amerikan Genel Kurmay Başkanı Joseph Dunford Türkiye'ye geldiğinde "Amerikan milli güvenliğine karşı en büyük tehdit Rusya'dır" dedi. Rusya çevresindeki herkesi tehdit ediyor. Bu yanlış bir politika. Rusya Lazkiye'ye ilave uçak gönderdi. Toplam 70 savaş uçağı oldu. Sayın Cumhurbaşkanı cevabını verdi; "Sonuçlarına katlanırlar"dedi. Rusya sorumlu davranmalı . PYD'ye Hatay bölgesinde yardım ediyor. Taaruzların yüzde doksanı sivil hedefler. Dün Rus SU-27 uçağı  Amerikan savaş uçağına 6 metre yaklaştı. Bunlar tehlikeli oyunlar. Rusya Parlamentosu'nda şu deniyor; Rus savaş uçağını vurma kararını Ankara değil NATO veriyor. S-300'leri takviye ettik. Türkiye uçağımızı vurmaya tekrar kalkışamaz. Bunu Putin de iddia etti.

NATO OLMADAN TÜRKİYE RUSYA'YLA SAVAŞA GİREBİLİR

Birinci söyleyeceğim şu: Türkiye egemen bir millet olarak Türkiye topraklarını,Türk Milletinin hürriyet ve özgürlüğünü korumak azim ve kapasitesindedir. Türkiye uluslararası antlaşmalarla 51.maddeye göre angajman kurallarını uygulamıştır. NATO'nun güvenli bir ortağıdır ama Türkiye Cumhuriyeti 1923'te vardır Atatürk'ün kurduğu özgür bir devlettir. NATO olmadan Türkiye Rusya'yla savaşa girebilir.Türkiye kendi savunma hakkını vermektedir. Buradan Rus kardeşlerime sesleniyorum; çok iyi biliyorlar ki NATO Awacs uçakları ve Türk radarları S-400'leri ve Rusya'nın 70 uçağını anında tespit etmektedir.

ATIŞMA BÖLGESEL NÜKLEER HARBE DÖNÜŞÜR

Yani bütün uçuşlarını biz takip ediyoruz. Rusya misafir bir devlet. Suriye'nin hava sahası Rusya'nın egemenlik alanı değil. Söyleyeceğim şey çok önemli; Türkiye Rusya'yı düşman görmemektedir,Türkiye krizi tırmandırmak istememektedir.  Ancak sorumlu bir devlet olduktan sonra Rusya'dan korkmaz. Rusya bir komplo senaryosu ile Türk uçağına saldırırsa bu durumda NATO'ya savaş ilan etmiş olur. Çatışma bölgesel bir nükleer harbe dönüşür. Putin bunu çok iyi biliyor.

TÜRKİYE'NİN BÜYÜKLÜĞÜ TEST ETMEYE KALMASINLAR

Rusya'nın içinde bulunduğu durum Türkiye'den değil Amerika'dan kaynaklanmaktadır. Amerika Rusya'yı ekonomik olarak diz çöktürmek istiyor. Rusya ne kadar kahraman, ne kadar büyükse Türkiye de o kadar büyük ve onurlu bir devlettir. Bunu test etmeye kalkmasınlar. Putin Türkiye bu dardaki Rusya'nın Çin'den, İran'dan çok daha güvenli dost ve komşu bir devlettir. Buradan Putin'e sesleniyorum: Bu dalgalı denizden çıkışın başarısını ya da başarısızlığını tarih yazacaktır. Geri dönülmez bir hata yapmayın.
Son Güncelleme: 04.02.2016 12:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.