Türkiye şehitlerini uğurluyor | PKK'yı hendeklere gömen kahraman

Hakkari'de şehit düşen 3 mehmetçik ile Suriye'deki saldırıda can veren Şehit Deniz Yüzbaşı Celalettin Özdemir bugün memleketlerinde düzenlenen törenlerle sonsuzluğa uğurlanacak..

05 Mayıs 2019 Pazar 10:26
Türkiye şehitlerini uğurluyor | PKK'yı hendeklere gömen kahraman






Türkiye şehitlerini uğurluyor | PKK'yı hendeklere gömen kahraman 
 

Terör örgütü PKK'nın açtığı havan ateşi sonucu Hakkari şehit düşen 3 askerimiz ile Suriye'nin Azez ilcesinde PYD/YPG'li teröristlerin saldırısı sırasında şehit olan Şehit Deniz Yüzbaşı Celalettin Özdemir bugün düzenlenecek törenlerle son yolculuklarına uğurlanacak. Yürekleri dağlayan acı haberin ardından şehitlerimizin memleketlerinde cenaze töreni için hazırlıklar tamamlandı. 

GAZİANTEP'TEN TÖRENLE KONYA'YA GÖNDERİLDİ

Şehit Yüzbaşı Özdemir'in bilinmeyen özelliklerini ise dün sosyal medya hesabından Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar kamuoyu ile paylaştı. Hendek çatışmaları döneminde Silopi'de PKK'lı katillerin inine giren, örgütün kalbine düzenlenen kilit operasyonların kahraman komutanı Yüzbaşı Özdemir için Ağar şu satırları kaleme aldı..

O bir denizciydi. 
Ama denizler yerine dağları, çölleri, hendekleri tercih etti.
Hendek çatışmalarında Silopi’nin kilidini de o açtı.
Canını ortaya koyup PKK-YDGH’ın içinden gerisine sızdı. 
Yanındaki uzman nişancılarla PKK’nın canını alıp, yarattığı korku ve panikle kilidi O kırdı.
Bugün bir kez daha ortaya koyduğu canıyla, BİZ için şehit oldu.
Aynı Şemdinli BİZ Tepe’de BİZ’im için şehit düşen 3 Mehmetçik gibi!


PKK/YPG'li teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Deniz Piyade Yüzbaşı Celalettin Özdemir'in cenazesi, bu sabah Gaziantep'teki törenin ardından son yolculuğuna uğurlanmak üzere Ankara'ya gönderildi.

Gaziantep Havalimanı'nda düzenlenen törene Gaziantep Valisi Davut Gül, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şefik Atak, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Sait Kirazoğlu, Nejat Koçer, MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ile askeri ve sivil erkan katıldı. Evli ve bir çocuk babası olan Şehit Özdemir'in naaşı törenin ardından Ankara'ya uğurlandı.


ŞEHİTLER İÇİN HAKKÂRİ'DE TÖREN

Hakkâri'nin Irak sınırındaki Derecik ilçesi Distepe üs bölgesine yönelik saldırıda şehit düşen 3 asker için Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı törende, duygusal anlar yaşandı. Şehit askerlerin özgeçmişlerinin ardından dualar edildi. Askerler ve Özel Harekat polisleri tarafından tekbirler getirilerek helikoptere konulan Şehit Piyade Sözleşmeli Onbaşı Mehmet Erdoğan, Piyade Sözleşmeli Erler Ethem Barış ve Servet Akkuş'un Türk bayrağına sarılı tabutları, helikopterle Yüksekova'ya, oradan da uçakla toprağa verilmek üzere memleketleri Adana, Konya ve Afyon'a gönderildi.

BAYRAMDAN SONRA DÜĞÜN YAPACAKTI

Hakkâri'deki saldırıda, Irak'ın kuzeyinden yapılan havan atışları sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Ethem Barış'ın (25)  Konya'nın Ilgın ilçesinde yaşayan ailesine şehadet haberi verildi. Şehidin Argıthanı Mahallesi İbrahim Paşa Caddesi'ndeki baba ocağına giden Kaymakam Yunus Fatih Kadiroğlu ve beraberindekiler, aileye acı haberi verdi. Argıthanı Mahallesi Muhtarı Şenol Özmen, şehidin ilçede yaşayan ikiz kızkardeşi olduğunu belirterek, "Şehidimiz 4 yıldır görev yapıyordu. 6 ay kadar önce nişanlanmıştı. Bayram sonu da düğün yapmayı planlıyordu. Ilgın'ımızın, Konya'mızın ve ülkemizin başı sağ olsun" dedi.

ÜÇ AYLIK BİR BEBEĞİ VARDI

Hakkâri'de şehit düşen Piyade sözleşmeli er Servet Akkuş'un (25) şehadet haberi Afyonkarahisar'daki ailesine ulaştı. Şehidin İscehisar ilçesine bağlı Çalışlar Köyü'ndeki baba ocağına giden İscehisar Kaymakamı Ahmet Nuri Demir, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekai İnan ve askeri yetkililer, beraberlerindeki sağlık görevlileriyle Akkuş ailesine acı haberi verdi. Oğullarının şehadet haberini alan anne Ayşe ile baba Zafer Akkuş gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin babaevine Türk bayrakları asıldı. Akkuş'un evli olduğu ve 3 aylık bir erkek bebeğinin bulunduğu öğrenildi.

ÜÇ AY ÖNCE EVLENMİŞTİ

Hakkâri'de şehit olan askerlerden Adana'nın İmamoğlu ilçesi nüfusuna kayıtlı Sözleşmeli Er Mehmet Erdoğan'ın (28),3 ay önce evlendiği öğrenildi. Oğullarının şehit haberini alan baba evinde ise yas hakim oldu. Şehit Mehmet Erdoğan cenazesinin yarın öğleden sonra Sevinçli Köy Mezarlığı´nda toprağa verileceği belirtildi.

Son Güncelleme: 18.05.2019 14:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.