Türkiye, Suriyeli mülteciler için destek istedi

06 Aralık 2012 Perşembe 14:31
Türkiye, Suriyeli mülteciler için destek istedi






DUBLİN (CİHAN)- Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Türkiye´nin kucak açtığı Suriyeli sığınmacıların sayısının 200 bini aştığını belirterek uluslararası toplumdan destek istedi.

İrlanda´nın başkenti Dublin´deki Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) 19. Bakanlar Konseyi toplantısında konuşan Sinirlioğlu, Bazı rejimler, şiddet kullanmak kendilerini kurtarabilecekmiş gibi insanlığa karşı suçlar işliyor ama yanılıyorlar. dedi. Bu rejimlere örnek olarak Suriye´yi gösteren Sinirlioğlu, bu ülkeden Türkiye´ye sığınanların sayısının 200 bine ulaştığını vurguladı. Dışişleri Bakanlığı müsteşarı, uluslararası toğlumu Suriye´deki krizle mücadelede katkı yapmaya çağırdı.

AGİT toplantısına ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'un da aralarında olduğu çok sayıda üst düzey yetkili katılıyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.