Türkiye yasta: 3 gün milli yas ilan edildi

Cumhuriyet tarihinin ne büyük terör saldırısına sahne olan Ankara'da hükümet 3 gün milli yas ilan etti. Bayraklar yarıya indiriliyor.

10 Ekim 2015 Cumartesi 17:48
Türkiye yasta: 3 gün milli yas ilan edildi






Türkiye yasta: 3 gün milli yas ilan edildi

Ankara'da düzenlenen kanlı saldırının ardından Başbakanlık Türkiye genelinde 3 günlük yas ilan etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptığı açıklamada kanlı saldırının bütün milletimizi hedef aldığını belirterek 'Bize en aykırı düşünenlere karşı her zamankinden daha hoşgörülü, onlarla birlikte ortak bir vatanın eşit kaderdaş bireyleri olduğumuzu dünyaya gösterelim' dedi.

Milli Yas, Ankara terör saldırısı, Ankara Terör saldırısı son durum

Siyasi liderlere de çağrıda bulunan Davutoğlu 'Teröri yapana göre, mağdura göre değil, terörü yapan da kim olursa olusun, insanlık düşmanıdır. Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli ile de buluşmayı düşünüyorum. Terörün bir kısmını meşru kategorisine koyup, terörün bir başka kısmını ortada verileri yokken halkı tahrik etmeye kalkmak kimseye yakışmaz. Gün ortak tehdide karşı ortak bilinçle hareket etme günüdür" dedi.

DAVUTOĞLU'NUN KONUŞMASINDAN SATIRBAŞLARI

Bugün ülkemiz büyük bir terör saldırısıyla hedef alınmıştır. 

Bu eylemi gerçekleştirme kapasitesine sahip IŞİD, PKK; MLKP, DHKPC adlı örgütler var.  Ankara ve İstanbul'da canlı bombalar yakalandı, bunlar kamuoyuna bir kısmı açıklandı.

- Türkiye ateş çemberi içinde istikrarını koruyan bir ülkedir. Bu saldırı ülkemizin bütünlüğüne karşı yapıldı.Eminim bugün ülkemizin her yanında vatandaşlarımız kendilerine, evlatlarına yapılmış bir saldırı olarak görmüştür.

- Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.

- Terör saldırılarında hayatını jaybeden bütün vatandaşlarımı ve şehitlerimiz için 3 gün ulusal yas ilan etme kararı aldık. Bugünler zor süreçlerden geçilen günler, daha çok birliğe ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz günler.

- Siyasi görüşlerimiz ne olursa olsun 86 vatandaşımızı şuana kadar kaybetmiş bulunuyoruz. 86 vatandaşımız hayatını kaybetti. Ayakta tedavi görenler hariç 186 yaralımız var. Bu saldırıyı iki canlı bombanın yaptığını düşünüyoruz. Teröre karşı omuz omuza olmalıyız.

- Geçmişte olduğu gibi tam bir dayanışma içerisinde olduğumuzu bir kez daha göstereceğimizi düşünüyorum.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENMEYE BAŞLANDI

Ankara'daki barış mitinginde meydana gelen patlamanın protesto edildiği eylemde ölenlerin 5'inin Adana'dan gittiği açıklandı.

Mersin'in Tarsus İlçesi'nden giden Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yönetim kurulu üyesinin de ölenler arasında olduğu bildirildi.

Eğitim-Sen üyeleri ile HDP'liler Ankara'da meydana gelen patlamayı protesto etmek için İnönü Parkı önünde bir ardaya geldi. Bazı sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de destek verdiği eylemde konuşma yapan Seyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güven Boğa, Ankara'daki patlamada Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri makinist Bilgen Parlak, makinist Yılmaz Elmascan ve 1 yıl önce evlendiği eşi öğretmen Gülhan Karlı Elmascan, Emek Partisi üyesi Şebnem Yurtman ve HDP üyesi Hacı Mehmet Şah'ın hayatını kaybettiğini açıkladı. Konuşmaların ardından eylemciler, yürümek isteyince bunu izin vermeyen polislerle aralarında kısa süreli gerginlik yaşandı.

YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE ÖLDÜ

Öte yandan Mersin'in Tarsus İlçesi'nden giden Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yönetim kurulu üyesi 3 çocuk babası Metin Peşmen'in de Ankara'daki patlamada hayatını kaybettiği bildirildi.
Son Güncelleme: 10.10.2015 17:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.