Türkiye´de patent başvuru sayısı yüzde 25 arttı

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:16
Türkiye´de patent başvuru sayısı yüzde 25 arttı






ANKARA (CİHAN)- Türkiye Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, patent başvurusu konusunda Türkiye´nin, Avrupa´da en çok patent başvurusu yapan ülke olduğunu söyledi. Türkiye'nin, 35 bin tasarım başvurusuyla Avrupa´da üçüncü olduğunu açıklayan Asan, Türkiye'nin patent başvurusunda yüzde 25 oranında bir artış olduğunu belirtti.

Gazi Üniversitesi Patent Destek Birimi aracılığıyla patent başvurusunda bulunan akademisyenler için plaket töreni düzenlendi. Açılış konuşması yapan Türkiye Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, geçen yıl patent başvurusu konusunda Türkiye´nin, Avrupa´da en çok patent başvurusu yapan ülke olduğunu söyledi.

Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber ise 2011 yılında Gazi Üniversitesi´nde 3 adet patent, 1 adet faydalı model ve 3 adet marka başvurusu yapıldığını bildirdi. Büyükberber, Türkiye´de patent başvuru sayısında artış olmasına rağmen Gazi Üniversitesi'nde rakamların çok da iç açıcı olmadığını vurguladı. Plaket töreninin ardından, oturum başkanlığını Türk Patent Enstitüsü Başkan Yardımcısı Ahmet Koçer´in yaptığı 'Sınai Mülkiyet Hakları' paneli yapıldı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.