Türkiye´nin en küçük şampiyonu Erzincan´da

06 Aralık 2012 Perşembe 13:06
Türkiye´nin en küçük şampiyonu Erzincan´da






ERZİNCAN (CİHAN)- 7 yaşında Türkiye şampiyonu olan Cansu Erçetin, batminton'da gelecekte adından çok söz ettireceğe benziyor. 7 yaşında ve 1 metre 23 santimetre boyunda olan Türkiye´nin en küçük şampiyonu Cansu Erçetin, 64 sporcuyu geride bırakarak, Batminton 9 Yaş Altı Türkiye Şampiyonu oldu. Minik Cansu´nun antrenörlüğünü ise babası ve aynı zamanda Batminton Milli Takımı Antrenörü, Beden Eğitimi Öğretmeni Uğur Erçetin yapıyor.

Spor ile 3.5 yaşında jimnastik ile başlayan ve 5 yaşından itibaren babası Uğur Erçetin ile birlikte batminton sporuna başlayan Cansu Erçetin, Kasım ayı içerisinde Ankara´da yapılan Batminton 9 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası'nda, ferdi dalda 64 sporcu, çiftler dalın da da 32 sporcuyu geride bırakarak 7 yaşında Türkiye şampiyonu olmayı başardı.

Haftanın her günü babası ve aynı zamanda milli takım antrenörü Uğur Erçetin ile birlikte antrenmanlara katılan Cansu Erçetin, yaşı ve boyunun küçük olmasına rağmen, elde ettiği başarı ile Türkiye´nin zirvesine yerleşti. Kendisi gibi sporcu abla ve abileri ile birlikte antrenman sahasında oldukça hırslı görülen 7 yaşındaki Cansu Erçetin, batminton'u çok sevdiğini belirterek, şunları söyledi:

5 yaşında spora başladım. İki yıldır oynuyorum. Bu yıl Türkiye şampiyonu oldum, ileride de Türkiye şampiyonu olmaya devam edeceğim. İleride daha da büyük başarılara imza atmak istiyorum. Ben bu sporu çok seviyorum.

Cansu Erçetin´in babası aynı zaman Batminton Milli Takım Antrenörü Uğur Erçetin, kızının başarısını kelimelerle ifade etmenin zor olduğunu da ifade ederek, Cansu´yu batminton'a 5 yaşında başlattık. 2 yıldır devam etmekteyiz. Geçen yılda 2 yaş büyükleri ile yaptığı müsabakada teklerde 3, çiftlerde birinci olmuştu. diye konuştu.

Hedeflerimiz arasında 2012 yılında da Cansu´nun 9 yaş altı Türkiye şampiyonasında teklerde ve çiftlerde Türkiye şampiyonu olmasıydı. Ve hedefimize ulaştık. diyen Erçetin, sözlerini şöyle devam etti:

Müsabakalar, 18 - 22 Kasım tarihleri arasında Ankara´da yapıldı. Müsabakaya teklerde 64 sporcu katıldı. Cansu rakiplerine tek set dahi vermeden Türkiye şampiyonu oldu. Çiftlerde de 32 çiftin arasında eşi ile birlikte Türkiye şampiyonluğunu elde etti.

Ailelerin çocuklarını spora yönlendirmesini isteyen Batminton Milli Takım Antrenörü Uğur Erçetin, çocukların hem spor yaparak, hem de öğrenimlerini sürdürebileceklerini sözlerine ekledi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.