Türkiye'nin gündeminde adliye baskını, Erdoğan'ın gündeminde Başkanlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlık sistemi için gerekirse referanduma gidebilecekleri sinyalini verdi. Romanya gezisine başlamadan önce Slovakya'da konuşan Erdoğan "Bu gömlek bize dar geliyor" dedi.

01 Nisan 2015 Çarşamba 07:46
Türkiye'nin gündeminde adliye baskını, Erdoğan'ın gündeminde Başkanlık






Türkiye'nin gündeminde adliye baskını, Erdoğan'ın gündeminde Başkanlık


Türkiye 24 saatlik elektrik şokunu üstünden atmaya çalışırken, Çağlayan Adliye'sini kana bulayan terörist saldırının acısıyla kavrulurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlık sistemi için referanduma bile gidebileceklerini söyledi..


REFERANDUMA GİDERİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Avrupa Birliği üyesi ülkeyi kapsayan resmi temaslarının ikinci durağı Romanya'ya geldi. Erdoğan  gezisi sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada “Halkımız artık 7 Haziran'ı iple çekiyor” dedi. Kalacağı otelin önünde hazırlanan platformdan gurbetçilere hitap eden Erdoğan, “Artık Türkiye bir değişimin, dönüşümün içerisinde. Şu anda bize giydiğimiz gömlek dar geliyor. Bize bundan sonra yakışacak gömlek, yeni bir idari yapılanmadır, bu da başkanlık sistemidir” diye konuştu. Başbakan Davutoğlu'nun, başkanlık sistemine ilişkin yaptığı hazırlıkları geçen günlerde bir televizyon programında açıkladığını, hükümetin de bu konuya yönelik adımları attığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama burada bir şey var. İki başlık, bir ya 400... Onunla parlamentoda bu işi çözmek. Bir ikincisi, halka gitmek. Bunu hazırlamak için de tabi durmak yok, bunu halletmemiz lazım. Çok koşacağız, çok çalışacağız” değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan, geçen haftalarda Karabük, Denizli ve Gaziantep'i ziyaret ettiğini, oradaki vatandaşların heyecanına şahit olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: “Artık 7 Haziran'ı halkımız zor çekiyor. İnanıyorum ki şu anda Avrupa da, dünya da 7 Haziran'ı zor çekiyor. Çünkü bu dönüşüm, değişim farklı, 2023'ün bunlar ayak sesleridir diye düşünüyorum.”

Son Güncelleme: 01.04.2015 07:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.