Türkiye´nin ilk dumansız parkı Mardin´e yapılıyor

06 Aralık 2012 Perşembe 13:05
Türkiye´nin ilk dumansız parkı Mardin´e yapılıyor






MARDİN (CİHAN)- Mardin Belediyesi, Türkiye´nin ilk 'Dumansız Parkı'nı kuruyor. New York´tan sonra Türkiye´nin ilk dumansız parkı unvanını kazanacak olan Ayn Since Parkı önümüzdeki aylarda tamamlanarak hizmete girecek.

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, eylül ayında yapılan toplantı kararı gereği yeni yapılan Ayn Since Parkı'nın dumansız olmasına ve park içinde sigara içilmemesine karar verdiklerini belirterek, Türkiye´nin sigara içilmeyen ilk parkı Mardin´de kurulacağını söyledi. Bu uygulamanın tüm Türkiye´ye örnek olacağını belirten Başkan Ayanoğlu, Sigaranın öldürücü zararlarına dikkat çekmek için bu uygulamayı başlattık. Parklara oyun oynamak için gelen çocuklarımızın sigara izmaritlerine basmalarını istemiyoruz. dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Nureddin Özdener, yerel yönetimlerin sigaranın kötü alışkanlıklarına dikkat çekmek için bu tür uygulamaları takdire şayan olduğunu söyledi. Özdener, Türkiye´nin ilk dumansız parkının Mardin´de kurulacak olması bizim için gurur verici bir şeydir. şeklinde konuştu.

Yaklaşık 10 bin metrekarelik alana kurulacak olan Türkiye´nin ilk dumansız parkı Ayn Since Parkı´nın içinde nikah salonu da olacak. Bunların yanı sıra parkta; oturma grupları, oyun grupları, fitness aletleri, yürüyüş yolları, bitkisel donatı malzemeleri, çim tesisi, otomatik sulama sistemi, su oyunları içeren havuzlar, modern aydınlatma grupları ve tuvalet bulunacak. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.