Türkmen Dağı şehidi Tüle dualarla uğurlandı

Bayır Bucak Türkmenleri'ne yardım için cepeheye koşan Ülkücü Ferhat Tüle'nin cenazesi bugün İstanbul'da toprağa verildi. Tüle'yi son yolculuğunda ülkücüler yalnız bırakmadı

25 Şubat 2016 Perşembe 18:21
Türkmen Dağı şehidi Tüle dualarla uğurlandı






Türkmen Dağı şehidi Tüle dualarla uğurlandı


Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine destek için gittiği Türkmendağı bölgesinde hükümet güçleriyle girdiği çatışmada hayatını kaybeden 27 yaşındaki Ferhat Tüle İstanbul'da toprağa verildi.
Tüle için Esenyurt Mehterçeşme Mahallesi, Mehmet Coşkun Camii'nde ikindi vakti cenaze töreni düzenlendi. Törene, Ferhat Tüle'nin ailesi, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın, Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ile eski MHP Milletvekili Erdem Karakoç'un da aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı.

CENAZE TÜRK BAYRAĞI'NA SARILDI

Cenaze töreni öncesinde, cami önüne kurulan taziye çadırında aile fertleri taziyeleri kabul etti. Sokak Türk Bayraklarıyla dolatıldı. Bozkurt işareti yapıp tekbir getiren kalabalık, Tüle'nin Türk Bayrağı'na sarılı tabutunu taşıdı.

AĞABEYİ KONUŞTU

Ferhat Tüle'nin ağabeyi Erol Tüle, kardeşinin İstanbul'da özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığını belirterek, "En büyük arzusu şehit olmaktı. Vatan sevgisi vardı. Çok büyük ülkücülük vardı" diye konuştu.

KORAY AYDIN: BEYAZ KEFEN GİYENLERİ TÜRKMEN DAĞI'NDA GÖRMÜYORUZ

MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın da, cenaze töreni öncesi yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin öngörülü davranmayıp, yaşananları önceden tahmin edemeyip, Türkiye'nin itibarını zedeleyecek tarzda yaklaşımlarının neticesini bugün hep beraber görüyoruz. Orada var olması gereken Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yerine bugün ülkücüler, kendi mazilerinden gelen Türklük duygusuna sahip olmak arzusuyla orada şehit oluyorlar. Bunu Türk toplumunun görmesi lazım. Bu nesil, geçmişte de bedel ödemiş bir nesil. Kendi menfaatleriyle ülkesinin menfaatleri çatıştığında, nasıl kendi menfaatlerini terk edecek kadar idealist insanlar olduklarının gösterilmesi bakımından bu yaşananlar ibretliktir. Hepimizin gözleri, beyaz kefen giyenleri arıyor. Ama onları bizler, Türkmen Dağı'nda veya Türklük mücadelesinin verildiği hiçbir yerde görmüyoruz."

"TÜRKMEN DAĞI TÜRK KALACAK"

Ferhat Tüle'nin annesi oğlunun tabutu başında gözyaşı dökerken, arkadaşları da musalla taşına konulan naaşının önünde dua etti.
"Türkmen dağı Türk'tür, Türk kalacak" sloganlarının atıldığı cenaze töreninde, helallik alınmasının ardından, Ferhat Tüle'nin tabutu yine omuzlarda taşınarak evinin önüne götürüldü. Cenaze daha sonra Cebeci Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Son Güncelleme: 25.02.2016 18:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.