Türkmenler Türk yarış otomobilini sevdi

06 Kasım 2012 Salı 18:37
Türkmenler Türk yarış otomobilini sevdi






Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un, video konferans aracılığıyla düzenlediği çalışma toplantısında Türkmenistan Spor Komitesi Başkanı Batır Orazov'a gelecek yıl otomobil yarışlarının düzenlenmesi hususunda talimatta bulundu. Türkmenistan Devlet Başkanı, Volkicar yarış otomobili ile 2013 yılında uluslararası düzeyde bir yarışma organize edilmesini istedi. Türkmen lider, Türkmenistan'ın bu yarışmada en iyi şekilde temsil edilmesi hususunda sporcuların şimdiden hazırlık yapmaları için bütün imkanların seferber edilmesi gerektiğini söyledi. 

TÜRKMENİSTAN, TÜRK YARIŞ OTOMOBİLİNİ SEVDİ
Türkmenistan, Türkiye'nin ilk özgün yarış otomobili Volkicar ile bu yılın Nisan ayında tanıştı. Ülkede düzenlenen spor haftasında uluslararası bir marka olma yolunda büyük bir adım atan Volkicar görücüye çıktı. Spor haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe katılan Gurbanguli Berdimuhamedov da, Volkicar ile drift gösterisi yapmıştı.

Türkiye'nin en ünlü ralli pilotu Volkan Işık tarafından tasarlanan Volkicar yarış arabası, Türkmenistan'da büyük beğeni topladı.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.