Turksat 4A geçişinde büyük kargaşa

Milyonlarca televizyon izleyicisi yeni uydu yayınını alabilmek için dün geceden bu yana deyim yerindeyse 'Göbek çatlatıyor.

18 Eylül 2014 Perşembe 14:24
Turksat 4A geçişinde büyük kargaşa






Turksat 4A geçişinde büyük kargaşa,


Türkiye yeni uydusu Turksat 4A dün gece devreye alındı. Milyonlarca televizyon izleyicisi yeni uydu yayınını alabilmek için dün geceden bu yana deyim yerindeyse 'Göbek çatlatıyor.' Elektronik TV tamircileri bugün sabah erken saatlerden itibaren kendilerine getirilen uydu alıcılarını ayarlamakla meşgul.

ESKİ UYDU CİHAZLARINDA KARGAŞA VAR

Türk uydularından yayın alan vatandaşlar bu yıl ilk kez Türksat Kanal Güncelleme Sistemi ile karşılaştı. Kısa adı TKGS verilen sistem uydu geçişleri ve kanal güncelleme sistemlerini otomatik olarak yineliyor. Halen bu sistemi cihazlarında kullanan sadece Vestel ile Global Partner'in Staytech 3DHD serisi bulunuyor.
Eski uydu cihazı sahipleri mevcut Turksat 4A'ya geçiş sırasında büyük sorun yaşıyor. Her 4 5 yılda bir yaşanan kargaşanın ardından soluğu elektronik TV tamircilerinde alan vatandaşlar ekstra ücret vererek cihazlarına uydu güncellemesi yaptırmak zorunda kalıyor.

TRANSPORDER'DAN VERTİCAL'DAN DİSEQ'TEN BANANA

TV tamircilerinde vatandaşların en çok yakındığı konu uydu cihazlarına yeni uydu girişinde yaşadığını söylüyorlar. Sıradan bir TV izleyicisi olarak kalmak istediğini belirten vatandaşlar 'Her eline kumandayı alan uydu uzmanı olmak zorunda değil. İstediğimiz tek şey evimizdeki televizyonu izlemek. Bu dünyanın diğer ülkelerinde nasıl sıradan gündelik hayatın bir parçasıysa bizde de öyle olsun. Elimizde kumanda ile dünyanın bütün uydu vericilerini taramak görmek zorunda kalmayalım. Diseq nedir, Vertical ne işe yarar? TV izleyicisinin bilmesi gereken terimler olmasın' diyorlar.

TAMİRCİLERE GÜN DOĞDU

Yeni Turksat 4A uydusuna geçişin ardından eline uydu cihazını alan vatandaşlar tamircilere akın etti. Uydu ayarlamasını 30 liraya kadar yapan tamirciler yoğunluktan 2 gün beklemesini istemeye başladı.
Son Güncelleme: 18.09.2014 14:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.