TÜSİAD Başkanı: Kıdem tazminatında kazanılmış haklar korunmalı

19 Temmuz 2011 Salı 20:56
TÜSİAD Başkanı: Kıdem tazminatında kazanılmış haklar korunmalı






İşgücü piyasasında istihdamı arttıracak düzenlemelere gidilmesi gerektiğinin altını çizen Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Boyner, düzenlemelerin sendikalarla diyalog halinde hayata geçirilmesini istedi. TÜSİAD Başkanı Boyner ve Yönetim Kurul Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ü ziyaret etti. Ziyarette konuşan Boyner, Türkiye'nin artık rekabetçi konumunu daha farklı boyutlara taşıması gerektiğini ifade etti. Türkiye'de katma değer oluşturan, sürdürülebilir büyüme gerektiğinin altını çizen Boyner, sanayi stratejisi eylem programlarına destek vermeye devam edeceklerini vurguladı. Katma değer oluşturan bir büyüme için üç konunun ciddi şeklide öne çıktığını dile getiren Boyner, Yeni teşvik programı uygulamaya başlamalı. İnevasyon kapasitesinin arttırılıp teknolojiye yatırımlar, bölgesel yatırımların desteklenmesi. Bütün bunlar tüm sanayi kesimlerini yatay kesit olarak etkileyecektir. dedi. TÜSİAD Başkanı Boyner, mikro reformların devamı, fikri haklar, AR-GE, girişimci bilgi sisteminin geliştirilmesi ve enerji piyasasının serbestleşmesi gerektiğini de aktardı.
MESELELERİN ÇÖZÜM YERİ MECLİS
Konuşmasının ardından gazetecilerin Anayasa değişikliği konusunda bir konsensüs sağlanabileceğini inancınız devam ediyor mu? sorusuna Seçimden sonra ortaya çıkan tabloda Meclis'teki temsilin 95 ulaştığını gördüğümüzde yeni anayasa yapma sürecinde meclisin irade koyabileceğine inancımız tamdı. Maalesef tatsız gelişmeler yaşanıyor. Her türlü sorunun çözüm yerinin TBMM olduğuna inanıyoruz. Meclis ve Meclis dışındaki partilerin irade koymasını ümit ediyoruz. Birleştirici, kapsayıcı ve katılımcı olmasını bekliyoruz. cevabını verdi.
KIDEM TAZMİNATI FONU
TÜSİAD'ın hükümet programına giren kıdem tazminatı fonuna bakışının sorulması üzerine Boyner, "İşsizlik rakamlarında iyimser tablo görüyoruz. Katılaşmış yapısal işsizlik var. İş gücü piyasalarının bütünlüklü olarak ele alınması gerekir" dedi. Kıdem tazminatında kazanılmış hakların mutlaka korunması ve ileriye dönük garanti altına alınmasına vurgu yapan Boyner, "Haklardan geri adım atılamaz. Ücret dışı maliyetlerde düzenleme yapılabilir. Önemli olan istihdamı arttıracak düzenlemelere gitmektir. Bütün bu düzenlemeler sendikalar kanunu çerçevesinde eş anlamlı olarak bütün paydaşlarda aynı anda bu işin içinde olmalıdır" değerlendirmesini yaptı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.