Tutuklu 3 general ve 1 amirale tahliye

Darbe girişimi sonrası tutuklanan 3 general ve 1 amiral savcılığın talebi üzerine adli kontrol şartı ile tahliye edildi.

14 Ekim 2016 Cuma 07:23
Tutuklu 3 general ve 1 amirale tahliye






Darbe girişimi sonrası tutuklanan 3 general ve 1 amiral savcılığın talebi üzerine adli kontrol şartı ile tahliye edildi.
Tahliye kararında,"Komuta ettikleri birliklerin darbe girişimine katıldıklarına dair herhangi bir tespitin bulunmaması. Darbeci askeri kanat tarafından hazırlanan sıkıyönetim direktif ekindeki sözde atama listesinde mevcut görevin devamına dair atama kararları hariç darbe teşebbüsüne katıldıklarına dair delil elde edilememesi atama kararlarına göre darbeci askeri kanatla fikir ve eylem birliği içerisinde olduklarına şüphe bulunsa da bu aşamada mevcut delillere göre sabip ikametgah sahibi olmaları nazara alındığında adli kontrol uygulamasının ölçülü olacağı…" ifadeleri kullanıldı.
Tümgeneral Veli Yıldırım, Tuğgeneral Şener Yazıcıoğlu, Tuğamiral Ömer Mesut Ak'ın tahliye talepleri ise İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'ne ulaştı. Bu hakimlik 5 Ekim günü tahliye talebini reddetti. İtiraz sonucu tahliye taleplerini değerlenirden İstanbul 6. Sulh Ceza hakimliği 3 isim hakkında adli kontrol şartı ile tahliye kararı verdi.Bu çerçevede ilk olarak Tuğamiral Ali Akyürek tahliye oldu.
Tümgeneral Veli Yıldırım darbe girişiminin ardından yapılan YAŞ toplantısının ardından emekli edilmişti. Tuğamiral Ömer Mesut Ak ise, Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile TSK'dan ihraç edilmişti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.