TZD, hileli gıda iddialarında adres olarak bakanlığı gösterdi

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:36
TZD, hileli gıda iddialarında adres olarak bakanlığı gösterdi






ANKARA (CİHAN)- Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Başkanı İbrahim Yetkin, 'hileli gıdalar' ile ilgili gündeme getirdiği iddialara itiraz eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´na, bakanlığın ifşa ettiği firma isimleri ile cevap verdi. Bakanlığın, sitesinde yaptığı firma teşhirlerinde, itiraz ettikleri konuları teyit ettiğini vurgulayan Yetkin, Yaptığımız basın toplantısı, ne bakanlığa karşı, ne de bu ülkede namuslu şekilde ticaret yapanlara karşıdır. Amacımız, 500 bin işletmenin olduğu ülkede, kamu yararınadır. dedi.

Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, hileli gıda ile ilgili yaptıkları açıklamalara ilişkin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´nın yaptığı itirazlara cevap verdi. Türkiye Ziraatçılar Derneği´nde düzenlediği basın toplantısında, iddialarına ilişkin kanıtlarını gazeteciler ile paylaştı. Yetkin, bakanlığının itiraz ettiği konuların, kıymaya domuz etinin karıştırılması, çayda domuz kanının olması, yoğurt ve şekerlemelere domuz jelatinin katıldığı yönündeki iddialar olduğunu belirterek, Diğer konular, bakanlıkça herhalde kabul edilmiş. ifadesini kullandı. Yetkin, gündeme getirdiği iddiaların bakanlık tarafından yapılan incelemelerle de saptandığını ileri sürdü.

Bakanlığın sitesinde yaptığı ifşalarda, itiraz ettiği konularla ilgili belgelerin de bulunduğunu öne süren Yetkin, bunun kanıt anlamında tekrar bakanlığa sunduğunu söyledi. 'Kıymalı pideye domuz eti karıştırılıyor' iddiasının, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´nın daha önce sitesinde ifşa ettiği 11 firmadan İzmir´de faaliyet gösteren birinin, pidelerinde domuz eti kullandığı ile örtüştüğünü kaydeden Yetkin, Biz, kanıt olarak kendi sitelerinden aldığımız bilgiyi onlara sunuyoruz. dedi.

TÜKETİCİLER BİRLİĞİ´NİN YAPTIĞI ANALİZLERDE, ÜRÜNLERDE JELATİN ÇIKMIŞTI

İbrahim Yetkin, yoğurda ve bazı ürünlere jelatin karıştırıldığı iddiaları ile ilgili de şunları söyledi:

Yoğurda jelatin karıştırılması ile ilgili Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mustafa Dinç, daha önce açıklama yaptı. Dinç yaptığı açıklamada, yoğurda jelatin karıştırıldığı söyledi. Gıda Hareketi Lideri Kemal Özer de ithal edilen şekerler, yoğurt, dondurma gibi ürünlerde domuz jelatinin olduğunu belirtiyor. Özer, ayrıca, piyasadan aldıkları numunelerin yüzde 50´sinde, domuzdan elde edilen jelatinlerin olduğunu ifade ediyor.

VAN´DA ELE GEÇİRİLEN ÇAYLARDA DOMUZ KANI ÇIKMIŞTI

Dernek Başkanı Yetkin, kaçak çayda domuz kanı bulunduğu iddiaları ile ilgili olarak da Van´da Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Birliği ile Jandarma´nın ortak geliştirdiği operasyonda ele geçirilen çayları örnek gösterdi. Operasyonda ele geçirilen çayların domuz kanı ile harmanlandığı ifade edilmişti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.