UBER kullananlar vatan haini: Taksiciler Birliği Başkanı'ndan şok sözler

UBER kullananları vatan hainliği ile itham eden İstanbul Taksiciler Birliği Başkanı İrfan Öztürk'ten tartışma yaratacak sözler.

12 Nisan 2018 Perşembe 14:03
UBER kullananlar vatan haini: Taksiciler Birliği Başkanı'ndan şok sözler






UBER kullananlar vatan haini: Taksiciler Birliği Başkanı'ndan şok sözler


Taksiciler ve UBER'ciler arasındaki kavgalar şimdilik durulurken, İstanbul Taksiciler Birliği Başkanı İrfan Öztürk yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

İrfan Öztürk konuşmasında bugün Gazetedamga adlı internet sitesinde çıkan açıklamasında "UBER San Francisco'da doğmuş bugün benim askerime silah sıkan Afrin'de askeri şehit eden hainlerin ürediği yerdir. UBER'e binen de kullanan da vatan hainidir" sözleri dikkat çekti.

İrfan Öztürk UBER konusunda sözleri şöyle: 

UBER bitecek bu net. Bunda bir sıkıntı yok ama diyelim ki siz bir nalbur dükkanı açacaksınız. Bende bir kebap dükkanı açacağım ve 
yanyanayız. İki dükkan tutttuk nalburu açmak daha kolaydır. UBER denilen bu global hırsızlar büyükşehirden nalbur dükkanı (teşbihte hatam olsun teşbih yapıyorum) açacağım deyip izin alıp kebapçılık yapmaya benzeyen bir sistemdir.

UBER hainlerin ürediği bir yer

Peki UBER sürücüleri de biz 5 bin kişiyiz alielerimizle ortalama 20 bin kişi eder derler mi ? Derlerse tepkiniz ne olur?

Derler elbette. Mesela dört dörtlük giyinip altın kaplama silahım olsa banka oymaya gitsem yakalanınca bana emniyet güçleri, bu çok beyefendi bir soyguncu bunu bırakalım der mi? Eğer derse o sorunun cevabına evet derim. UBER San Francisco'da doğmuş bugün benim askerime silah sıkan Afrin'de askeri şehit eden hainlerin ürediği yerdir. UBER'e binen de kullananda vatan hainidir. Bu firma ABD firması etrafınıza baktığınızda en büyük hainlği yapan ABD. Vatandaş UBER'e biniyor mesela 100 TL olsun. Bu 100 TL dövize çevriliyor. Hollanda'da Deutsche Bank'a gidiyor. Oradan 20 TL'si  kesilip geri geliyor.

Bu hainlik değil de nedir. İnsanlar döviz artmasın diye dövizlerini bozdurdu. Bu kampanyalar bu vatan için yapıldı. Ama şimdi UBER  denilen global, binen ve kullanan hırsızlar boşuna timsah gözyaşı dökmesinler. Bu söylediklerim ağırsa da kabulümdür. İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü UBER için korsandır açıklaması yapmıştı. Korsan taksi muamelesi yapılması gerektiğini açıklamıştı.


UBER taksicilerin alanını gasp mı ediyor?

 Burada tüm sistem görevini doğru yapıyor. Yanlış olan işleyiş. Sen farklı amaçla izin almışsın ama taksi alanına giriyorsun. Diyelim ki sizin bir oteliniz var ve bir kampanya ile müşteri çekmek zorundasınız. Ne yapıyorsunuz yurt dışına reklam yapıyorsunuz.

Transfer oda kahvaltı akşam yemeği tur ile benim fiyatım bu diyorsunuz. Diyelim ki İtalya'dan biri bunu kabul etti. Siz başlıyorsunuz görevinize. Önce transfer ardından gelen yolcu ve hangi güzergâhtan hangi yolcuyu alacağınız belediyeye bildirilmek sureti ile fatura kesmek şartıyla onu havalimanından alıp bu transferi yapabilirsiniz. Bunların aldığı yetki bu. Ama bu sistemle taksicinin yolcusunu alıyor. Hatta ve hatta TÜRSAB'ta bu UBER denilen global hırsızlardan rahatsız. Çünkü vatandaşın bakışı sanki UBER ve yoluymuş gibi, global hırsızlar gibi gözüküyor.


UBER 3. Havalimanı'na talip mi sizce...


Külliyen yalan. Durakların bir sahibi var para saymış ama kurala uymak sorundu. Durak sahibi UKOME kararına uymak zorunda. Ulaştırma Bakanlığı'nın ve İBB'nin kararlarına uymakla mükellefsiniz. Otogar 25 yıllığına kiralanmıştı. Hangi kurala uyuluyor orada yine Ulaştırma Bakanlığı ve İBB'nin kurallarına uymak zorundasınız. UBER eşittir PKK'dır, DEAŞ'tır resmen teröristtir.

Niye devlet kapatmıyor?

Bu bir teknoloji bu ise bilgi teknolojileri bakıyor. Bilgi teknolojileri üç şeyin dışında sistemi kapatmaz. Bir devlet büyüklerine karşı yapılan hakaretler, iki devlete karşı yapılan hakaretler. Üç cinsel ve uyuşturucu içerikle yayınları gördüğü anda kapatır. Bundan 15 gün önce pek çok sistem kapandı. Mahkeme kararı ile kapattı. Başbakanımızla bunu görüşünce mahkeminin yetkisi var dedi.  Biz mahkemeye dosya açtık.

Biz mahkemeye kağıt vermedik oda başkanının yaptığı gibi. Oda başkanının yapmış olduğu kendi açtığı dava değil. Toplum içesinde ve medya içerisinde kötü gösteren başkan Eyüp Aksu kendi açmış olduğu davanın takipçisi olmadı. Birleşik Taksiciler Derneği'nin kurduğu ve benimde daha önce başkanlığını yaptığım derneğin açmış olduğu dava ile şov yaptı. Bu sektörü bir aydan beri ayaklar altına aldırdı. Yazık günah değil mi? Bir başkan demek vizyon sahibi demektir. Dağın arkasındaki tehlikeyi gören insandır. Beklentiyi yüksek tutmayın dedim. Duraklara kağıt dağıtıyorlar mahkemenin erteleneceğini söylüyor. Mahkemeye intikal eden bir konu hakkında yorum yapamayız deniliyor.

Mevcut oda başkanı mahkeminin görüldüğü bir yerde mahkeme başkanının, savcıyı, hakimi, basın mensuplarını, hükümeti, meclisi tehtidvari konuşma hakkını sana kim veriyor? Bazı savaşlar gizli kazanılır ama bu gelen başkan ortalığı mahvetti.

Peki bundan sonra?


Bundan sonra görev yine başkana düşüyor ama biz o süreci bekledik. Bir televizyon kanalına çıktı. Haber yolladım sektörü kurtar dedik. Ama ne yazık ki kolları havada, artık yumrukları havada taksici devri bitti. Biz beyefendi saygılı insanlarız. İstanbul'da belli plakalar var. Şikayetleri biz bildiriyoruz.


Şoförlere sahip çıkılmıyor mu?


Daha önce sektörümüz kanun nezdinde baktığımızda 507 sayılı kanuna tabi idi. Bu kanun değiştikten sonra şoför arkadaşlarımızı yok saydılar. Daha önce şoför arkadaşlarımız BAĞ-KUR üzerinden meslek odalarına kayıt olabiliyorlardı. 2005 yılında çıkan kanunla bu sistem daha sonra değişti ve şoförleri yok saydı. Şu an şoför arkadaşlarımız doğal olarak bir boşlukta. Kendini temsil edecek herhangi bir mekanizma yok. Sadece dernek ve sendika bazında...

Ama sendikalar da o kadar aktif değil yapı itibarıyle, sendikalaşma şansımız yok. Çünkü plaka sahiplerinin hepsi bireysel olduğu için sendikalaşamıyor. Plaka sahipleri bireysel olduğundan iş sözleşmesini imzalayacakları bir mekanizması yok. Şoför kardeşlerimiz, emekçi kardeşlerimiz bu sektörün gerçekten koruyucusu ve kollayıcısı olan arkadaşlarımız, şoför arkadaşlarımız çok boşlukta.

Anahtar Kelimeler:
Uber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.