Üç aydır maaş alamayan belediye işçileri eylem yaptı

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:38
Üç aydır maaş alamayan belediye işçileri eylem yaptı






ANTALYA (CİHAN)- Antalya Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı Park ve Bahçelere Müdürlüğü'nün Gürsü´daki şantiyesinde çalışan işçiler, 3 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. İşçiler, ceplerinde kalan son paraları gösterdi.

Üç aydır maaş alamadıklarını söyleyen işçiler, dördüncü aya girdiklerini ve artık alın teri olan haklarını istediklerini ifade etti. Sorumluların ortada olmadığını iddia eden işçiler, ekmek alacak paralarının kalmadığını söyleyerek sıkıntılarını anlattı.

İşçilerden Metin İlaslan, Gürsu Mahallesi´ndeki şantiyede yaklaşık 750 işçinin çalıştığını ve ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle işi bıraktıklarını belirtti. Banka borçlarından dolayı bazı arkadaşlarının evlerine haciz geldiğini söyleyen İlaslan, işçiler bir an önce maaşlarının ödenmesini istedi. İlaslan, Ayın 15´inde maaş yatacak dediler, ortada kimse yok. 7 aydır hiçbirini göremedim. Ne servisi var, ne maaşı var, ne çay parası, ne yol parası. İki tane kredi kartım var, bankalar eve telefon açıp duruyor, yakında bana da haciz gelecek. dedi.

Borcu olduğu için evlerinde suların kesildiğini söyleyen bazı işçiler ise mutluluklarının kalmadığını aktardı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.