Uçurumdan düşen şahıs helikopterle kurtarıldı

07 Aralık 2012 Cuma 16:27
Uçurumdan düşen şahıs helikopterle kurtarıldı






ANTALYA (CİHAN)- Antalya´da dağlık ve ormanlık alanda uçurumdan düşen bir kişi helikopterle kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Antalya Valiliği´nden yapılan açıklamaya göre, 112 Acil Çağrı Merkezi´ne 5 Aralık Çarşamba günü saat 00.13'de gelen bir çağrıda, Hacısekiler köyünde dağlık ve ormanlık arazide bir kişinin uçurumdan düştüğü ihbarı yapıldı.

İhbar üzerine, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü Yönetim Merkezi, Mustafa Tagay isimli şahsı kurtarmak için harekete geçti. Olay yerine en yakın itfaiye ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri bölgeye yönlendirildi. Kaza yerine ulaşan ekipler kazazedenin sağ ayak uyluk kemiğinin kırık olduğunu, sağ kol ve muhtelif yerlerinden yaralandığını tespit etti. Olumsuz coğrafi şartlar nedeniyle helikopter desteği isteyen ekipler, AFAD Yönetim Merkezi´ne yaralının bu yolla hastaneye gönderilebileceğini bildirdi.

Yapılan değerlendirme sonucunda Genelkurmay Başkanlığı Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekât Merkezi´nden helikopter talebinde bulunuldu. Kazazede, Antalya Sahil Güvenlik Hava Grup Komutanlığı´na ait gece görüş kabiliyetine sahip helikopterle olay yerinden alınarak Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne ulaştırıldı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.