UKOME'nin bir kararı daha iptal edildi

06 Aralık 2012 Perşembe 14:32
UKOME'nin bir kararı daha iptal edildi






SAMSUN (CİHAN)- Samsun Kurupelit-Fakülte minibüslerine, Serbest Bölge önünde yolcuların indirilip bindirilmesi için durak yeri oluşturulması zorunluluğu getiren UKOME kararı, esnafların açtığı dava sonucu iptal edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) 19 Ağustos 2011 tarihinde Kurupelit-Fakülte hattında çalışan minibüslerin güzergahı ile ilgili aldığı karar doğrultusunda, minibüslere Atatürk Bulvarı'na paralel toplayıcı yan yolları kullanmaları, Samsun Serbest Bölge arkasında toplanmaları, Ulaştırma Bölge Müdürlüğü yanında ise yolcuların indirilip bindirilmesi için durak oluşturulması zorunluğu getirdi.

MAHKEME YÜRÜME MESAFESİ '300 METRE' DEDİ

Kurupelit-Fakülte minibüs hattını tercih edecek yolcuları eski stad önü Serbest Bölge girişine kadar yürütmek durumunda bırakan UKOME kararı, minibüs çalışanı İ.B.'nin Bölge İdare Mahkemesi'ne açtığı dava sonucu iptal edildi. Mahkeme Danıştay'a temyiz yolu açık olmak üzere 17 Ekim 2012 tarihinde verdiği gerekçeli kararında, Serbest Bölge önünde oluşturulan durak yerinin kent merkezine 2 km uzak olduğu, Kurupelit-Fakülte hattı güzergahının 2 km kısıtlandığı ve ideal yürüme mesafesinin 300 metre olduğuna dikkati çekti.

DURAK YERİNE ONAY

İptal kararı ile Kurupelit-Fakülte minibüs hattının Fuar Caddesi üzeri sahil girişinde bilirkişi raporu doğrultusunda yolcuların indirilip bindirilmesi amacıyla oluşturdukları durak yeri, Danıştay süreci bitene kadar onaylandı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.