Ülkenin birliği için her türlü katkıyı vermeye hazırız

29 Kasım 2012 Perşembe 12:50
Ülkenin birliği için her türlü katkıyı vermeye hazırız






MERSİN (CİHAN)- Mersin Latin İtalyan Katolik Kilisesi Papazı Hanry Leylek, sevgi, barış ve kardeşliğin semavi dinlerin ortak mesajları olduğunu söyledi. Leylek, dini önderlerin ise bu hasletlerin yaşamda gerçeğe dönüşmesi için emek verdiğini kaydetti.

Mersin Latin İtalyan Katolik Kilisesi rahipleri ile Mersin Kültürlerarası Diyalog ve Düşünce Derneği (MAKADİM) Başkanı Sebahittin Batmaz ve yönetim kurulu üyeleri yemekte bir araya geldi. Kilisenin daveti ile gerçekleşen yemeğe Ruhani Lider Roberto Ferrari, Rahip Pavel Şzymala ve Papaz Hanry Leylek'in yanı sıra Mersin Ortodoks Kilisesi ruhani lideri Coşkun Teymur da hazır bulundu.

Teymur'un yaptığı dua ile başlayan ve samimi bir ortamda geçen yemekte konuşan Katolik Kilisesi Papazı Hanry Leylek MEKADİM'in birlik ve beraberlik için yaptığı çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sevgi, barış ve kardeşliğin semavi dinlerin ortak mesajları olduğuna dikkat çeken Leylek, dini önderlerin ise bu hasletleri yaşamlarında gerçeğe dönüştürülmesine emek verdikleri miktarda inançlarına hizmet etmiş olduklarını kaydetti.

Hıristiyanlar olarak Mersin'de yıllardır çeşitli farklı düşünce kültür ve inançlarla birlikte huzur içinde yaşadıklarını vurgulayan Leylek, Bundan son derece mutluyuz ve devam ettirilmesinden yanayız. Bizler ülkemizin bütünlüğü birliği ve beraberliği için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Bunun için her türlü platformda bütün kardeşlerimizle birlikte katkı vermeye niyetliyiz. ifadesini kullandı.

MEKADİM Başkanı Sebahittin Batmaz ise yemek davetinden duydukları memnuniyeti dile getirerek şunları kaydetti: Son günlerde memleketimizde kültür, din, dil, ırk ayrımı güdülmeye çalışılıyor. Özellikle de dış güçler tarafından yapılan bu ayrımcılık, bizleri bölmeye, birbirimizle kavga ettirmeye, ekonomimizi bozmaya yöneliktir. Bizler farklılıklarımızın zenginlik olduğunu vurgulamak için şubat ayında derneğimizi kurarak bu konuda nasıl faydalı olunması gerektiğini araştırmaya başladık.

Katolik ve Ortodoks Kilisesi yetkililerinin '16 Kasım Dünya Hoşgörü Günü' nedeniyle düzenledikleri programa katılmasının kendilerini memnun ettiğini anlatan Batmaz, Kendileri bizleri onurlandırdılar. Çalışmalarımızda her kesimden insanları yanımızda görmek istiyoruz. dedi.

Yemek dernek Genel Sekreteri İsmail Elmacı'nın yaptığı dua ile sona erdi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.