Ülkü Ocakları İl Başkanı: Önlem alınmazsa MKÜ'de olaylar devam eder

06 Kasım 2012 Salı 18:03
Ülkü Ocakları İl Başkanı: Önlem alınmazsa MKÜ'de olaylar devam eder






HATAY (CİHAN)- Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanı Naci Akkaya, yaklaşık bir haftadır Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) öğrencileri arasında yaşanan gerginliğin, Hatay üzerinde oynanmak istenen oyunların bir parçası olduğunu söyledi.

Naci Akkaya, üniversitede yaşanan gerginliklerle ilgili olarak Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın açıklaması yaptı. Olayların basına yansıma şeklinin bilgi kirliliği oluşturduğunu ifade eden Akkaya, olayların ilk çıkış noktasının üniversitede faaliyet gösteren bir grubun, ülkücü bir öğrenciyi evinden alıp darp etmesi olduğunu belirtti.

Türkiye genelinde BDP VE PKK yanlısı grupların desteklediği açlık grevlerine destek eylemine
Mustafa Kemal Üniversitesi Öğrenci Derneği (ÖĞDER)'nin de katıldığını ve bu eylemler sırasında Türk bayrağını yaktıklarını iddia eden Başkan Akkaya, Ülke genelinde yapılan açlık grevlerine destek amacıyla bu kişilerde açlık ve oturma eylemi yapıyorlar. Olay günü İnci Sitesi'ndeki arkadaşlardan da gece 11'de ışıklarını açıp kapatmaları konusunda destek istiyorlar. Ancak gerekçe olarak sürekli kesilen interneti söylüyorlar. Buna inanan arkadaşlar da ilk gün destek veriyor bu eyleme. Ancak ikinci gün anlaşılıyor ki olay çok farklı. Olayı desteklemekten vazgeçen İnci Sitesi'ndeki öğrenci arkadaşlara baskılar geliyor. Akşam ellerinde taş ve sopa olan ÖĞDER üyesi yaklaşık 40 kişilik grup İnci Sitesi'ni basmaya kalkışıyor. Olaylar bu şekilde iyice kızışıyor. diye konuştu.

Olayın ülkücülere yüklenmek istendiğini ancak Ülkü Ocakları olarak kendilerinin olay günü şehir dışında olduklarını da aktaran Başkan Naci Akkaya, Olayların yaşandığı iki günde biz şehir dışındaydık. Gözaltına alınanlar arasında iddia edildiği gibi bizim arkadaşlarımız yok. Gözaltına alınanlardan birkaç kişi daha önce bizim üyemizmiş ancak daha sonra çeşitli sebeplerle bu kişiler ocaklarımızdan ayrılmışlar. Olaylara karışanlardan çok az sayıda ülkücü arkadaşımız var. Onun dışındaki herkes İnci Sitesi'nde yaşayan öğrenci arkadaşlardır. diyerek ülkücülerin olayın içinde olmadığını söyledi.

Yeterli önlemler alınmazsa olayların artarak devam edeceğini de söyleyen Akkaya, Biz konuyla ilgili olarak yetkili yerlere gerekeli başvuruları yaptık. Ancak şimdiye kadar bu başvurularımıza hiçbir cevap alamadık. Yetkililerden tek isteğimiz bu PKK yanlısı gruba artık bir dur desinler. Onlar şımartılmaya devam ettikçe bizim başımız daha çok ağrır. Güvenlik güçlerinden isteğimiz vatanını seven öğrencilere sahip çıkmaları, ayrılık amacı güdenlere karşı da daha fazla müsamaha göstermemeleridir. dedi.
Gözaltına alınan 12 kişinin de serbest bırakıldığını da sözlerine ekleyen Akkaya, Olaylar başladığında gözaltına alınan 12 kişi serbest bırakıldı. Bu 12 kişiden 4'ü sol grup üyesiydi. Geri kalan 8 kişi ise milliyetçi gruptandı ancak aralarında ülkücü olan hiçbir arkadaşımız yoktu. diyerek sözlerini noktaladı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.