Ülkücü yazara hakaret gibi gözaltı gerekçesi: FETÖ'cü

FETÖ soruşturması kapsamında at izi it izine karıştı. Yeniçağ Gazetesi yazarları FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Gözaltına alınan yazarlar yıllardır terör örgütü FETÖ'nün hedefindeki isimlerden.

07 Eylül 2016 Çarşamba 17:37
Ülkücü yazara hakaret gibi gözaltı gerekçesi: FETÖ'cü






Ülkücü yazara hakaret gibi gözaltı gerekçesi: FETÖ'cü

1992 yılından itibaren ülkücü hareketin içinde yer alan Yavuz Selim Demirağ FETÖ'cü suçlamasıyla gözaltına alındı. MHP içinde Devlet Bahçeli yönetimine karşı muhalif hareketin içinde yer alan isimlerin özenle seçildiği son operasyonlarda Yavuz Selim Demirağ, Ankara'daki evinden alınarak sabah saatlerinde gözaltına alındı. Demirağ ile birlikte Kürşat Zorlu, Servet Avcı, Adnan İslamoğlu da gözaltına alınan yazarlar arasında.

YENİÇAĞ GAZETESİ: HAKARET GİBİ

Yıllardır ordu, polis ve kamu kurumlarında FETÖ'cü yapılanmaya karşı uyarıları ve kitapları bulunan Yavuz Selim Demirağ ile birlikte Yeniçağ Gazetesi yazarlarının FETÖ'cülükle suçlanması ülkücü camiaya büyük hakaret olarak nitelendirildi.
Kalbinde stend takılı Yavuz Selim Demirağ ve diğer yazarlara her hangi bir davet olmaksızın evlerinden alındığı öğrenildi.

YAZARLAR SPOR SALONUNA GÖTÜRÜLDÜ

Yeniçağ Gazetesi yazarlarından Servet Avcı, Adnan İslamoğulları ve Yavuz Selim Demirağ sabahın erken saatlerinde gerçekleştirilen gözaltılar ülkücü hareket içinde büyük tepkiye neden oldu.
FETÖ soruşturmaları kapsamında milliyetçi camianın yakından tanıdığı yasadışı örgütler ve yapılanmalarla yıllardır mücadele eden şahsiyetlerin gözaltına alınması büyük ayıp olarak değerlendiriliyor. Yeniçağ yazarlarına avukatlarla görüştürülmesine hala izin verilmiyor.


MİLLİYETÇİ KİMLİKLERİ İLE HER ZAMAN ÖVÜNDÜLER

Ülkücü-milliyetçi kimlikleriyle bilinen, her zaman cemaatin karşısında yer almış milliyetçi hareketin sembol isimlerinin böyle bir soruşturmaya dahil edilmesi büyük tepki çekti. Hayatlarının her döneminde Ülkücü Hareket'in mensubu olmaktan gurur duymuş, bu uğurda bedeller ödemiş insanların, sadece muhalif oldukları için FETÖ kapsamında gözaltına alınması şaşkınlık yarattı.

SPOR SALONUNA GÖTÜRÜLDÜLER

Evlerindeki bilgisayarlara el konulan yazarlarımızın, Başkent Spor Salonu’na götürüldükleri öğrenildi.

YENİ GÖZALTILAR

Sabah saatlerinde Yeniçağ yazarlarının gözaltına alınmasıyla başlayan operasyonlara yeni isimler eklendi. Milliyetçi camianın yakından tanıdığı Rubil Gökdemir, eski milletvekili Turan Yaldır, Alper Aksoy gibi isimlerin de gözaltına alındığı öğrenildi.

APUHAN VE ÇORALIK'A GÖZALTI

MHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili Adayı Şevket Apuhan ve sosyal medya fenomenlerinden Kerim Çoraklık'ın da gözaltına alındığı haberi geldi.

AVUKATLAR YAZARLARIMIZA ULAŞAMIYOR

Milliyetçi camianın yılmaz sesi, son kalesi Yeniçağ Gazetesi yazarlarına yönelik sabah saatlerinde başlayan operasyona tepkiler çığ gibi büyüyor. Sosyal medyada haberleşen Ülkücüler, Başkent'te yazarlarımızın tutulduğu binaların önünde toplanıyor. OHAL kapsamında avukatların, gözaltına alınan yazarlarımızla görüştürülmesine izin verilmiyor. Sadece baronun atadığı avukatların yazarlarımızla görüşeceği öğenildi. Savcıya ifade verilmesinden sonra serbest bırakılmaları beklenen yazarlarımızın ne zaman ifadeye alınacağı da belirsizliğini koruyor.

HAKARET GİBİ GÖZALTI GEREKÇESİ

FETÖ soruşturması kapsamında millyetçi kalemlere yönelik kurulan kumpas siyasileri de sıçradı. Bahçeli'ye muhalifliğiyle bilinen Rubil Gökdemir de gözaltına alınanlar arasında. Gökdemir'in kızı Elif Gökdemir sosyal medyadan yaptığı açıklamada "FETÖ kapsamında bir partiye sızma girişimi" suçlamasıyla babasının gözaltına alındığını yazdı.

ÜLKÜCÜLER BAŞKENT ÖĞRETMENEVİ'NDE TOPLANIYOR

Yazarlarımızın tutulduğu Başkent Spor Salonu'nun yakınındaki Başkent Öğretmenevi'nin önünde toplanan yüzlerce ülkücü bölgeye kamp kurdu. Binanın önünde kalabalığın artması üzerine bir okuyucuların bir kısmı kafetaryaya alındı. Her geçen dakika kalabalığın artığı Başkent öğretmenevindeki bekleyiş sürüyor.
Son Güncelleme: 07.09.2016 17:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.