Ümit Özdağ, 'İktidar erken seçim hazırlığında'

MHP Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ, iktitadırın Türkiye'yi başkanlık rejimine sürüklemek için erken genel seçim hazırlığı içerisinde olduğunu öne sürdü.

29 Nisan 2016 Cuma 01:05
Ümit Özdağ, 'İktidar erken seçim hazırlığında'






Ümit Özdağ, 'İktidar erken seçim hazırlığında'

MHP Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ, iktitadırın Türkiye'yi başkanlık rejimine sürüklemek için erken genel seçim hazırlığı içerisinde olduğunu öne sürdü.

Prof.Dr Özdağ, "Beklentimiz bu erken genel seçim baskınının Kasım ayı içerisinde gerçekleşeceğiydi. Fakat son gelen bilgiler ve veriler, bir baskın seçim şeklinde Ağustos ayının planlandığını gösteriyor" dedi.

Bilecik'e geleen Ümit Özdağ ilk olarak Şeyh Edebali Türbesi'ni ziyaret ederek dua okudu. Türbe çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özdağ, MHP'deki seçim süreciyle ilgili şunları söyledi:

"Milliyetçi Hareket Partisi'nde ilerleyen ve inşallah hayırlı bir şekilde neticelenecek olan bir kongre sürecinin içerisinden geçiyoruz. Bu sürecin hiçbir mahkeme olmadan, ülkücü hareketin, Milliyetçi Hareket Partisi'nin kendi dinamikleriyle gerçekleşmesini arzu ederdik. Ne yazık ki olmadı. Mahkeme üzerinden gerçekleşen bir süreç gerçekleşti. Şimdi hızla 15 Mayıs'ta yapılacak ve tüzüğün değiştirileceği kongreye doğru ilerliyoruz. Ülkücü hareket, Milliyetçi Hareket Partisi tabanı ve teşkilatları bu kongreyi arzuyla, istekle bekliyorlar. Bu kongrede gerçekleşecek tüzük değişikliğinden sonra da genel başkan değişikliğinin gerçekleşeceği kongremizi yapacağız. İnşallah bu kongreler Milliyetçi Hareket Partisi'nin iktidar yürüyüşünün ilk adımını oluşturacak."

MHP'de kongre süreci yaşanırken ikidarın ise baskın bir erken seçim hazırlığı içerisinde olduğunu öne süren Özdağ şöyle devam etti:
"Biz bu çalışmayı yaparken biliyoruz ki; bir yandan da AKP iktidarı Türkiye'yi bir başkanlık rejimine sürüklemek için erken genel seçim hazırlığı içerisinde. Beklentimiz bu erken genel seçim baskınının Kasım ayı içerisinde gerçekleşeceğiydi. Fakat son gelen bilgiler ve veriler, bir baskın seçim şeklinde Ağustos ayının planlandığını gösteriyor. Tabiki Milliyetçi Hareket Partisi ister Ağustos'ta yapsınlar, ister Kasım'da yapsınlar, ister bir başka tarihte yapsınlar, her seçime kendisini yenileyerek, zinde, diri ve güçlü kadrolarıyla hazır bir şekilde girecek. Ve Türkiye'ye kurulan tuzak, otoriter başkanlık sistemi macerası, Dolmabahçe'de yapılan özerk bölge şeklinde pazarlığın bozulması, Milliyetçi Hareket Partisi'ndeki diriliş çerçevesinde engellenecektir."

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.