Üniversite'de dehşet saçan katil, 23 el ateş etmiş

Eskişehir'de 4 öğretim üyesini katleden zanlı Volkan Bayar ile eşinin sorgusu devam ederken, hayatını kaybedenler bugün düzenlenecek törenin ardından toprağa verilerecek.

06 Nisan 2018 Cuma 08:53
Üniversite'de dehşet saçan katil, 23 el ateş etmiş






Üniversite'de dehşet saçan katil, 23 el ateş etmiş

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) katliam yapan Volkan Bayar adlı araştırma görevlisinin, okula hazırlıklı geldiği ortaya çıktı...


Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi'nde 4 kişiyi öldüren şahsın iki şarjör kullanarak 23 el ateş ettiği tespit edildi. 
Edinilen bilgiye göre, ESOGÜ Eğitim Fakültesinde araştırma görevlisi olan katil zanlısı Volkan B.'nin işlediği cinayette kullandığı silahıyla 2 şarjör kullanarak 23 el ateş ettiği tespit edildi.
Ayrıca, zanlı Volkan Bayar'ın 3 yıl ayrı yaşadığı ve geçen yıl boşandıkları Saadet Aylin Bayar'ın nüfus cüzdanını değiştirmediği de belirtildi.

Öte yandan Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp ve Cinayet Büro Amirliğinde gözaltında bulunan Volkan Bayar ile eski eşi Saadet Aylin Bayar'ın sorguları devam ediyor.

SORUNLU BİRİ OLARAK TANINIYOR

Çok sayıda öğretim üyesi ve akademisyeni FETÖ'cü olduğu gerekçesiyle şikayet eden Volkan Bayar'ın, kendisinin FETÖ'cü kimliğini gizlemeyi amaçladığı iddia edilmişti. Bayar'ın okula geldikten sonra çevreye hiç bir zaman uyum sağlamadığını iddia eden öğretim üyeleri zanlı hakkında emniyete ve YÖK'e defalarca şikayet dilekçesi gönderildiğini söylediler.

BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK


Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, araştırma görevlisi Volkan Bayar'nın ESOGÜ'de 4 kişinin öldürülmesi ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Vali Özdemir Çakacak, saldırganın ilk ifadesine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Hayatını kaybedenler için bugün saat 11.00'de rektörlük önünde tören düzenleyecek.

VALİ ÇAKAMAK'TAN AÇIKLAMA

Vali Özdemir Çakacak gazetecilere açıklamalrda bulundu. Vali Özdemir Çakacak yaptığı açıklamada, 3 savcının soruşturmayı yürüttüğünü belirterek şunları söyledi:

"Savcılarımız gerekli incelemeyi yapıyorlar. Olayın faili araştırma görevlisi Volkan Bayar, emniyette ilk ön ifadesinde şu ifadede bulunmuştur; Volkan Bayar hakkında kendisi ve eşi hakkında sözlü ve fiili saldırıda bulunulduğu iddiası ile Yasir Armağan tarafından şikayet edilmiş. Ve üniversite rektörlüğü tarafından hakkında idari soruşturma açılmış."

OLAY ÇOK FARKLI YÖNLEER ÇEKİLMEK İSTENİYOR"

Vali Çakamak, saldırganın verdiği ilk ifadeye ilişkin ise şunları kaydetti:

"Yürütülen soruşturma kapsamında soruşturmacı bunların savunmasını almak üzere bir yazı yazıyor ve 19 Nisan'da şu odada bulunup, savunmanızı vermenizi rica ediyorum diyor. Bugün bu zarf eline geçince eşini de çağırıyor zarfı okuyor. Ve zarfı okuduktan sonra sinirlendiğini aşağıda otoparkta bulunan aracına inerek bulundurma ruhsatlı silahını alarak önce Yasir Armağan'ın odasına gelerek ateş ettiğini ve öldürdüğünü daha sonra da diğer odalara giderek olayı işlediğini ifade etmiş. Bu bilgiyi açıklamak istedik. 
Çünkü olay çok farklı yönlere çekilmek isteniyor. Başta da belirttiğimiz gibi başsavcımız olaya el koydu. Olay tüm detaylarıyla birlikte ayrıntılı bir şekilde incelenmektedir. Üniversite rektörlüğümüz cenazeler için çalışma yapıyor. Olayı gerçekleştiren Volkan Bayar'nın eşi de emniyet tarafından gözaltına alınmıştır."

"ODAYA GİRDİĞİMDE HOCAM CANSIZ ŞEKİLDE YATIYORDU"

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Eğitim Görevlisi Volkan Bayar tarafından yapılan saldırı sonucunda 2 eğitim görevlisi 1 dekan yardımcısı ve 1 bölüm sekreterinin hayatını kaybettiği olayı gören bölüm öğrencisi "Tamamen şahit olmadım. Silah seslerini duydum. Hocamın odasını girdiğim zaman cansız bir şekilde yerde yatıyordu. Yaklaşık 20 el silah sesi duydum. Kantinde hocamı beklerken oldu. Ölen hocalarımız dersimize giriyordu. Ailelerimiz bizi buraya okumak için gönderiyor” dedi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Hayatını kaybeden kişilerin yakınları ESOGÜ Eğitim Fakültesi önüne akın etti. Üç akademisyen 1 fakülte sekreterinin hayatını kaybettiği olayda ölüm haberini alan aile yakınları sinir krizi ve baygınlık geçirdi. Fakülte önüne sevk edilen çok sayıda 112 Acil Sağlık ekibi, fenalık geçiren aile yakınlarına müdahale etti.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.