Üniversiteli kız cinayeti gördüğü için öldürülmüş

Ardahan'da yasak aşk yaşadığı Zeynep Tekinarslan ile yanında bulunan Nur Ayyıldız'ı katleden katil zanlısı Ersoy Tunç 'Zeynep benden hep para istiyordu vermeyince hakaret etti' diyerek savundu...

25 Şubat 2016 Perşembe 18:11
Üniversiteli kız cinayeti gördüğü için öldürülmüş






Üniversiteli kız cinayeti gördüğü için öldürülmüş



Ardahan'da yasak aşk yaşadığı kuaför 29 yaşındaki Zeynep Tekinarslan ile ve otomobilde yanında bulunan üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Nur Ayyıldız'ı öldürmekten 2 kez ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan vergi rekortmeni işadamı 39 yaşındaki Ersoy Tunç, "Benden sürekli para istiyordu. İlk kez para vermedim. Arayarak hakaret etti, sinirlendim. Zeynep hayatımı mahvetti" dedi.

Olay, 20 Ekim 2015 günü Ardahan merkez Kaptanpaşa Mahallesi Edip Çanakçı Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre aralarında gönül ilişkisi olan Ersoy Tunç 34 TG 0983 plakalı otomobille Zeynep Tekinarslan'ın kullandığı 75 AT 544 plakalı otomobilin önünü kesti. Tekinarslan'ı konuşmak için araçtan indirmek isteyen Tunç, başarılı olmayınca tabancasını çıkarıp ateş etti.

Tunç'un silahından çıkan kurşunlar otomobilin sürücü koltuğunda oturan Zeynep Tekinarslan ile yanındaki Nur Ayyıldız'a isabet etti. Zeynep Tekinarslan olay yerinde, ağır yaralanan Ardahan Üniversitesi Edebiyat Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Nur Ayyıldız ise kaldırıldığı Devlet Hastanesinde yaşamını yitirdi.
Ardahan'ın tanınmış işadamlarından olan ve bir çok kez vergi rekortmeni olan akaryakıt istasyonu sahibi Ersoy Tunç, olaydan sonra polise giderek teslim oldu. Zeynep Tekinarslan'ın evli, çocuksuz olduğu ve boşanmak için mahkemeye başvurduğu anlaşıldı.


Hakkında kasten öldürme suçundan iki kez ömür boyu hapis cezası istemi ile dava açılan Ersoy Tunç, Ağır Ceza Mahkemesinde bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada hazır bulunan Nur Ayyıldız’ın annesi Nevin ve babası Aytaç Ayyıldız sanıktan şikayetçi oldu. Anne Nevin Ayyıldız, "Ben 4 aydır toprağa ağlıyorum. Adalete güveniyorum" dedi.

Evli ve 3 çocuk babası olan Ersoy Tunç, Zeynep Tekinarslan ile 2012 yılında tanıştıklarını, sürekli görüştüklerini, birlikte oldukların söyledi. Ersoy Tunç, "İlişkiden rahatsız oldum ve ayrılmak istedim. Zeynep istemeyince birlikte yaşamaya başladık. Ev tutup dayadım, döşedim. Zeynep için ailemi ve çocuklarımı karşıma aldım. İlişkimiz devam ederken İ.T. ile tanıştığını ve onunla gönül ilişkisi olduğunu duydum ve ayrıldım. Daha sonra Zeynep, İ.T. ile evlendi. Ancak evlendikten sonra da beni aramaya devam etti. Onlarca kez küsüp barıştık. Son olarak eşimi arayıp rahatsız etti. Eşim bu olayı duyduktan sonra iki kez intihara kalkıştı. Başkasıyla ilişkisinin olup olmadığını sorguluyordum sürekli. Artık bu ilişkiden kurtulmak isliyordum. Eşimle birlikte bir hocaya gittim. Hoca benim bir sarışın kadının hayatımda olduğunu ve büyü yaptırdığını söyledi. Hoca, cüzdanımda Zeynep’in resmi olduğunu ve bunu atmamı istedi. Tekrar beraber olduk. Zeynep eşinden ayrılmak için benden yardım istedi. Ben de eşimi, baba evine gönderdim. Benden sürekli para istiyordu. İlk kez para vermedim. Beni arayarak hakaret etti. Bense o gün her şeyi anladım. Kullanılmıştım, çok sinirlenmiştim. Sanki rüyadaydım. Zeynep’i arabada gördüğümü hatırlıyorum, gerisini hatırlamıyorum. Zeynep’e ve herkese faydalı bir insandım. Ancak Zeynep hayatımı mahvetti" diye konuştu.
Duruşma eksikliklerin giderilmesi için 21 Mart'a ertelendi.

Son Güncelleme: 25.02.2016 18:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.