Ürdünlü gayrimenkul devi Türkiye'de 225 milyon dolarlık konut yapacak

29 Kasım 2012 Perşembe 17:35
Ürdünlü gayrimenkul devi Türkiye'de 225 milyon dolarlık konut yapacak






İSTANBUL (CİHAN)- Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2012 organizasyonu ile 130 ülkeden 2.000'i aşkın iş insanını buluşturdu. Organizasyonun ilk gününde en dikkat çekici gelişme, Ürdün'ün gayrimenkul devi Al-Jamal Trade'in, Türkiye'de 225 milyon dolarlık konut projesi gerçekleştireceğini açıklaması oldu. Proje 3 ay içinde başlayacak. 10 firmadan oluşan Faslı iş adamları da 10 milyon dolarlık tekstil alımı gerçekleştirdi.

TUSKON, Türkiye ile farklı ülkeler arasında ekonomik ve kültürel köprüler kurulması için öncülük yapmaya devam ediyor. Bugüne kadar 16 ticaret köprüsü organizasyonunda 26 milyar dolarlık ticaret hacmi oluşturulurken, 17. Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü'nde 25 bin ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi. Köprüde yaptıkları ikili iş görüşmeleri ile ilgili bilgiler veren Ürdün'ün gayrimenkul lideri Al-Jamal Trade firmasının sahibi Hisham Al-Jamal, depo, fabrika ve konut inşa ettiklerini belirtti. Büyük büyük dedesinin 1980 yılında Osmanlı İmparatorluğu için Güney Ürdün'de yer alan Kanaka şehrini yeniden inşa ettiğini anlatan Al-Jamal, Türkiye'de başlatılan ve 6,5 milyon konutun yapılacağı kentsel dönüşüm sürecini yakından izlediklerini belirtti. Türkiye'nin özelikle şehir merkezlerinde 225 milyon dolara mal olacak konut projeleri inşa edeceklerini söyleyen Hisham Al-Jamal, İmzaları attık. 3 ay içerisinde projemize başlıyoruz. dedi. Al-Jamal Trade firması 400 kişilik istihdamı ile 15 ülkede projeler gerçekleştiriyor. 225 milyon dolarlık projenin tamamı şirketin öz sermayesinden karşılanacak.

İTALYA YERİNE TÜRKİYE'Yİ TERCİH ETTİ

Bayan pijaması üzerine işlemeler yapan örgü ve dokuma fabrikası New Pritting de organizasyon sayesinde 1 milyon Euro değerinde 2 boya makinası satın aldı. Faslı firmanın sahibi Mohammed Benjelou, ikili iş görüşmelerinde bir Türk boya firması ile bayilik anlaşması imzaladıklarını da belirtti. Benjelou, 2 milyon dolarlık boya satın alma garantisi veren Türk firması, bunun yanı sıra firmamızın Türkiye temsilciliğini de yürütecek. dedi.

Yıllık 40 milyon dolarlık ciroya sahip olduklarını söyleyen Mohammed Benjelou, 10 firmanın yer aldığı Fas iş insanları grubundan 8 firma iş anlaşması gerçekleştirdi. Faslı iş insanları toplam 10 milyon dolarlık iş bağlantısı gerçekleştirdi. dedi. Makine alımı için İtalya ve Çin'de firmalarla bir araya geldiğini, ancak ticaret köprüsü organizasyonu bilgisini aldığı anda, yönünü Türkiye'ye çevirdiğini belirten Mohammed Benjelou, Türk ürünlerinin kalitesi tartışılmaz. Son anda fikir değiştirerek Türkiye'ye geldiğim için çok şanslıyım. dedi.

TÜRK MARKALARI GÜNEY AFRİKA AVM'LERİNDE SATILACAK

Masin Gitage Group of Companies firması ise Güney Afrika bölgesinde AVM işletiyor. Firmanın yetkilisi Lesley Nkuna, 30 yıl önce kurulan şirketlerinin Güney Afrika bölgesinde 9 AVM'ye sahip olduğunu belirtti. Nkuna, 4 milyonluk siyah ırkın en yoğun olduğu bölge Güney Afrika'dır. Yaklaşık 12 milyon dolara mal olan her bir AVM'de tekstil ürünlerinin satışını gerçekleştiriyoruz. Türkiye'deki tekstil firmalarının ürünlerini kendi markamızla açmaya başlayacağımız mağazalarımızda satışa sunacağız. dedi.

Ticaret köprüsüne geçen yıl inşaat malzemeleri için gelen Demokratik Kongolu Bebe Benie firması, bu yıl ise bayan ve çocuk giysileri alımı yapmak istiyor. Türk ürünlerinin Çin ürünlerinden oldukça üstün olduğunu belirten firma sahibi Bebe Sula, Afrika ülkelerinin alım gücü düşük. Türk firmaları fiyatlarda biraz daha indirim yaparsa, Afrika pazarının tamamını kazanır. ifadelerini kullandı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.