UTSO Başkanı Kuvvet: Yeni pazarlar şart

05 Aralık 2012 Çarşamba 13:32
UTSO Başkanı Kuvvet: Yeni pazarlar şart






UŞAK (CİHAN)- Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Başkanı Mustafa Kuvvet, Dünyada yaşanan ekonomik krizler nedeniyle etkilenmemek için yeni ihracat pazarları bulmalıyız. dedi. Kuvvet, Avrupa'daki ekonomik krizin zamanla Türkiye için farklı sıkıntılar doğuracağını savunarak, ihracat için yeni pazarlar bulunması gerektiğini bildirdi.

UTSO Başkanı Kuvvet, yaptığı açıklamada özetle şunları kaydetti: Değişen ekonomik sistemin üzerine bir de acımasız rekabet koşullarını eklediğimizde, şirketlerin hayatta kalmak için yeni stratejiler üretmesi ve dünyadaki ekonomik gelişmeleri yakından takip etmesi gerekir. Yeni dünya pazarını ve geleceğini en iyi görmesi gerekenler işadamlarıdır. Özellikle Avrupa´ya yaptığımız ihracat payının düşmesi ve ileriki dönemler için pozitif bir gelişme göstermemesi, zamanla farklı ekonomik sıkıntılar doğuracaktır. Avrupa´nın içinde bulunduğu ekonomik durgunluk, bizi yeni pazarlar keşfetmeye yönlendiriyor. Güç dengelerinin değiştiği şu günlerde, ekonomimizin büyüyebilmesi için her zamankinden daha fazla ihracata ihtiyaç var. İş camiası, aktif ve inovatif hareket içinde bulunmalıdır. Odaların ve iş dünyasında yer alan diğer sivil toplum kuruluşlarının, işadamlarımıza bu konuda öncülük etmesi gerekiyor.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.