Vali Harput: Bursa hızlı trenle çok daha cazip hale gelecek

04 Aralık 2012 Salı 17:10
Vali Harput: Bursa hızlı trenle çok daha cazip hale gelecek






BURSA (CİHAN)- Bursa Valisi Şahabettin Harput, Yüksek hızlı tren devreye girdiği zaman, Bursa´nın her bakımdan; ekonomik, sosyal, turistik yönden artık dünya ile ulaşımı sadece Ankara ile değil, çok daha cazip ve uygun hale gelecek. dedi.

Şahabettin Harput, Bursa-Yenişehir hattı yüksek hızlı trenin İsmetiye'deki tünel çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Toplam 7 tünelde çalışmaların büyük bir hızla sürdüğünü vurgulayan Vali Harput, Bursa´yı Ankara'ya en kısa yoldan bağlayacak olan yüksek hızlı trenin devreye girmesi ile ilin birçok yönden büyük bir atılım yapacağını söyledi.

Trenin hizmete girmesi ile Bursa´nın ekonomik, sosyal ve turistik yönden dünya ile ulaşımını sağlayacağını belirten Vali Harput, Şüphesiz ülkemizin dev yatırımlarından olan bu yüksek hızlı tren, yıllardır ihmal edilen bir hizmetin yeniden gündeme gelmesini sağlayacak. Vatandaşlarımız da büyük bir mutluluk uyandırdı. Bursa, Bilecik ve ardından Ankara istikametinde bu yol bittiğinde Bandırma'dan İzmir'e kadar ulaşım sağlanacak. diye konuştu.

Şu an 100'ün üzerindeki iş makinesi ve 350'den fazla personelle inşaat çalışmalarının devam ettiğini anlatan Harput, Bursa-Yenişehir etabını 3 yıl içinde hizmete açmayı planladıklarını sözlerine ekledi.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.