Vali Kızılcık: Bu topraklar, uğruna can verilerek vatan yapıldı

05 Aralık 2012 Çarşamba 19:36
Vali Kızılcık: Bu topraklar, uğruna can verilerek vatan yapıldı






TRABZON (CİHAN)- Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, bu toprakların uğruna can verilerek vatan haline getirildiğini söyledi. Şehitliğin çok yüce bir mertebe olduğunu belirten Kızılcık, Bizler bu vatan için her türlü fedakârlığı göstermeye hazır bir milletiz. dedi.

Recep Kızılcık, eşi Sema Kızılcık himayesinde Şalpazarı ilçesinde Acısu Tesisleri'nde gerçekleştirilen 'Gönül Buluşmaları'nda şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarıyla yemekte bir araya geldi. Gönül Buluşmaları adı altında Trabzon'un bütün ilçelerini gezdiklerini kaydeden Vali Kızılcık, Şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlar ile beraber oluyoruz. Şehitlerimizin bizlere emaneti olan siz değerli şehit aileleriyle bir arada olmayı arzu ediyoruz ama sizlerin ve bizlerin dünya meşgalesi fiziki olarak bir arada olmamıza her zaman imkan vermiyor. Ancak gönlümüz hep sizlerle beraber. dedi.

Bu toprakların, uğrunda can verilerek vatan haline getirildiğine dikkat çeken Kızılcık, Buralar Türk yurdudur, ebedi olarak da böyle kalacaktır. Vatan uğrunda şehit olmaya, canını, kanını vermeye hazır vatandaşlarımız sayesinde bu böyle olmuştur. Vatanı için şehit olmuş şehitlerimizin yakınlarına toplum ve devlet olarak her türlü ilgiyi göstermek durumundayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve başbakanımızın da talimatı bu yönde ama inancımız da bunu zorunlu kılıyor. diye konuştu.

Şehitliğin çok yüce bir mertebe olduğunu belirten Vali Kızılcık, İnsanoğlu kendi yaşarken evladının acısını gördüğünde büyük acılara gark olmaktadır. Ama onların ulvi bir dava uğruna şehit olduklarını, mertebelerin en yükseği olan şehitlik mertebesine yükseldiklerini ve yarın hepimiz kaçınılmaz olarak ebedi aleme göç ettiğimizde de bize şefaat edeceklerine biliyoruz. Bu şeref ile ailemizi, milletimizi şereflendirdikleri için onlar gurur kaynağımızdır. Bizler şehitliği bu şekilde değerlendiriyoruz. Bizler bu vatan için her türlü fedakarlığı göstermeye hazır bir milletiz. dedi.

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ

Şehit aileleri ve gazilerle her daim irtibat halinde olduklarını ifade eden Vali Kızılcık, bu konuda gerek kaymakamlık, gerek belediyeler ve gerekse dernekler aracılığı ile şehit yakınlarına ve gazilere maddi ve manevi yönden yardımcı olduklarını söyledi.

Konuşmasında Şalpazarı ilçesinin ön plana çıkan değerlerinden de bahseden Vali Kızılcık, Şalpazarı, kendi şahsına münhasır özelliklerini devam ettiren çok özel bir beldemizdir. Yüzyıllardır Türk milletinin temel karakteristiklerinden olan bazı özellikleri diğer yörelerimizde kaybetmemize rağmen burada devam ettiriyor olmanız çok önemlidir. Orta Asya'da sahip olduğunuz özellikleri burada özel günlerde de gelenek olarak yaşatıyorsunuz. Sizleri tebrik ediyorum.. Bu çok önemlidir. Küreselleşmenin olanca hızıyla her şeyi değersizleştiği dönemde kendi atalarının sahip olduğu medeniyet değerlerini bizden sonraki nesillere aktarma gayretiniz çok zor olmakla beraber çok asil bir davranıştır. ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından ilçede yaşayan şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarıyla yemek yiyen Vali Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık, gazi ve şehit yakınlarıyla sohbet etti.

Programa Vali Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık'ın yanı sıra İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Vali Yardımcısı Cezmi Batuk'un eşi Arzu Batuk, Vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan'ın eşi Nihal Sarıaslan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras'ın eşi Yeşim Aras, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş'ın eşi Fatma Yavaş, Şalpazarı Kaymakamı Zihni Yıldızhan, Tonya Kaymakamı Yeliz Yıldızhan, İlçe Belediye Başkanı Fehmi Cengiz, EMŞAD Derneği Trabzon Şube Başkanı Songül Erdem, Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları katıldı.

Programın sonunda Vali Kızılcık'ın eşi Sema Kızılcık, şehit ailelerine, gazi ve gazi yakınlarına çeşitli hediyeler takdim etti.



CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.