Vali Şahin: Katı Atık Bertaraf Tesisi bittiğinde, herkes teşekkür edecek

06 Aralık 2012 Perşembe 11:34
Vali Şahin: Katı Atık Bertaraf Tesisi bittiğinde, herkes teşekkür edecek






GİRESUN (CİHAN)- Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Görele'nin Çavuşlu beldesinde yapımı süren Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin mahkeme kararı ile durdurulmadığı sürece devam edeceğini söyledi. Şahin, belde halkının tesise yönelik tepki ve eylemlerini de Çavuşlu halkı demokratik hakkını kullanıyor. Bundan doğal birşey olamaz. diye değerlendirdi. Tesis bittiğinde herkesin teşekkür edeceğini söyleyen Vali Şahin, Türkiye'de parmakla gösterilecek bir tesis yapıyoruz. ifadelerini kullandı.

Vali Şahin, Cihan muhabirine yaptığı açıklamada, Çavuşlu Beldesi'ne yapımı süren Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin, inşaatından vaz geçmelerinin mümkün olmadığını kaydetti. Bölgedeki çalışmaların ikinci alınan ÇED raporu doğrultusunda başladığına işaret eden Şahin, İkinci ÇED raporu, ilkinde yeralan bazı eksiklikleri tespit ederek hazırlandı. İlgili bakanlıktan da ikinci ÇED raporu onay aldı. Tesisin yapımına da ikinci ÇED raporu doğrultusunda başladık. diye konuştu.

Tesisin yapımına kendisinden önce kararın alındığını ve ilgili bakanlığın tesisin yapımına büyük önem verdiğini aktaran Şahin, Buraya 3 yıl önce tesis yapılması kararlaştırılmış. Bakanlık görevlileri burayı uygun bulmuş. İkinci ÇED raporuna da onay verdiler.Bakanlık buraya çok önem veriyor ve biran
önce de bitmesini istiyor. Vazgeçmemiz kesinlikle mümkün değildir. Çalışmalar sürüyor. Devam da edecek. İkinci ÇED raporunun alınmasının ardından, ilkinin bir hükmü kalmaz. İlk ÇED raporu şuanda bir anlam ifade etmiyor. Ben kanun adamıyım. Yanlış yapmamak için çabalıyorum. O nedenle şuanda yapımı süren tesis yasalar çerçevesinde gerçekleştiriliyor. ifadelerini kullandı.

Tesis bittiğinde herkesin teşekkür edeceğini söyleyen Vali Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: Türkiye'de parmakla gösterilecek bir tesis yapıyoruz. Yapımı süren tesis, Türkiye´de ilk 3´e girecek bir tesis olacaktır. Tesis bittiğinde herkes iyi olmuş diyecek, teşekkür edecek. Başta bölge halkı olmak üzere, herkes o zaman,'Bu Vali haklıymış, doğruyu yapmış' diyecek. Çünkü biz orada, vahşi depolama alanı yapmıyoruz. Biz Çavuşlu'ya, Katı Atık Bertaraf Tesisi inşaa ediyoruz. Tesiste katı atıklar düzenli bir işlemden geçirilecek ve tamamen ortadan kaldırılacak. Giresun'da katı atık sorunun tümden çözümüne yönelik bir proje bu.

Çavuşlu halkının tesise yönelik tepkileri ile eylemlerini de değerlendiren Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Çavuşlu halkı demokratik hakkını kullanıyor. Bundan doğal birşey
olamaz. Olay çıkaranlar da belli. Birkaç kişi. Dediğim gibi, belde halkının demokratik hakkıdır bu. Haklarını da kullanıyorlar. diye konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.